Racing League Romania powered by BMW a ajuns la a treia etapa. Cel mai mare campionat autohton de sim racing, continua sa creasca in audienta. Aproape 20.000 de vizualizari au fost contorizate pe streamul oficial al etapei de la Imola.

Reluarea cursei poate fi urmarita pe pagina de Facebook BMW Romania si va fi difuzata in cursul zilei de astazi si pe postul TV Telekom Sport. Este o premiera absoluta in Romania pentru o competitie de acest fel. Transmisia va fi difuzata pe Telekom Sport 3, de la ora 17:00.

Afluenta mare in precalificari

Legendara pista de Formula 1 de la Imola a oferit cadrul perfect pentru o a treia etapa plina de spectacol in Racing League Romania powered by BMW. Duelurile roata la roata au fost la ordinea zilei, iar spectacolul pe circuit a fost pe cinste in ambele manse de 30 de minute.

Batalia pentru a prinde un loc pe grila de duminica a fost mai intensa ca niciodata. Din cei peste 120 de piloti inscrisi in campionat, 100 au dat curs provocarii de a inregistra cel mai bun tur in cursul saptamanii. In cele din urma, diferenta din precalificari a fost cea mai stransa de pana acum – sub 1.6 s pe tur intre reperul saptamanii si pozitia a 30-a.

Cursa 1

Marja mare avuta in calificari a confirmat avantajul lui Cristian Berindea pe aceasta pista. Acesta a fost la conducere pe toata durata primei manse. Duelurile mai intense s-au purtat in urma sa. Alex Cascatau si Andrei Bechir au avut un schimb de pozitii curat dar ferm, cu multiple rocade intre cei doi.

Castig de cauza in cele din urma a avut Cascatau. Acesta a reusit o manevra decisiva si a terminat cursa inaintea lui Victor Nicolae. Caci Bechir a terminat pe patru, dupa ce a fost implicat intr-un acrosaj cu Cristian Moisescu. Acesta a terminat intrecerea pe locul 6, dar este sub investigatia comisarilor de cursa. Leo Borlovan, al cincilea, a fost al doilea pilot real clasat in cursa, iar Bogdan Mutu, Victor Taras, Andrei Mortila si Lukas Hellmann au completat locurile de la 7 la 10.

Cursa 2

Actiunea a fost frenetica in cursa a doua. Ca de obicei, grila inversata pentru top 10 si aplicarea balastului au fost elemente cheie in generarea spectacolului. Fundamentele victoriei au fost puse la start, cand Andrei Bechir a tasnit rapid de pe locul sapte pana pe trei in primul viraj.

Ritmul superior si lipsa balastului si-au spus cuvantul in etapa de pe Imola, timpii reusiti in frunte de pilotul Apex Hunters Red fiind inaccesibili pentru urmaritori. Gruparea Lunar RO Racing a fost implicata in multiple dueluri, iar Hellmann, plecat din pole, nu a reusit sa concretizeze avantajul avut si a incheiat pe locul 12.

Cristian Moisescu a profitat si el de lipsa balastului pentru a termina pe doi, urmat de Nicolae (cu 10 kg in plus) si Berindea (20 kg in plus). Un contact cu Nicolae la inceputul cursei l-a retrogradat pe Cascatau pana pe pozitia a 13-a, dar cursa spectaculoasa de recuperare i-a adus pe locul cinci la sfarsitul intrecerii. Coechipierul de la West Competition Racing, Radu Dumitrescu, a incheiat pe sase, urmat de Taras, Borlovan, Sergiu Nicolae si Andrei Duminica.

Premiere

O premiera a fost prezentarea, in pauza dintre cele doua curse, a ceea ce va deveni imnul oficial al Racing League Romania. Este vorba de melodia Speed, al formatiei Urma, de pe albumul „Lost End Found”. Momentul a fost unul special, 29 martie fiind chiar ziua de nastere a solistului trupei, Mani Gutau.

Victoriile din Racing League Romania vor fi rasplatite de catre Motul. Companie care este partener al Racing League Romania powered by BMW. Acestia vor oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, sepci si alte produse Motul celor doi castigatori din fiecare mansa.

Reluarea etapei a treia, de pe Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola, poate fi revazuta aici: http://bit.ly/RLR_S5_Etapa3

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmarit integral in transmisiune live pe pagina de Facebook BMW Romania, in fiecare duminica, de la 20:25. Urmatoarea etapa se va desfasura pe Norisring, pe 4 aprilie.

Programul etapelor (in direct)

20:25 Introducere     5 minute

20:30 Calificari         10 minute

20:40 Pauza             5 minute

20:45 Mansa 1         30 minute

21:15 Pauza             5 minute

21:20 Mansa 2 (grila inversata pentru top 10)  30 minute

21:50 Interviuri cu ocupantii podiumurilor        10 minute

Clasamente

Clasament Piloti (provizoriu)

Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 97p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 97p
Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 93p
Cristian Moisescu – 76p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 57p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 55p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 39p
Leo Borlovan – 38p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 34p
Mihai Neg – 19p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 190p
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 112p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 100p
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 52p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 41p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.