Racing League Romania powered by BMW a stabilit un nou record de audienta la etapa a patra, Norisring. In plus, numarul de inscrisi in competitie a ajuns la 160. Ceea ce a dus la organizarea a doua sesiuni de curse suport, fata de una, asa cum era cazul pana acum. S-au stabilit astfel inca doua categorii valorice, pentru cei clasati pe locurile 31-60 si respectiv 61-90 in precalificari.

Cursele deosebit de stranse erau de asteptat pe faimosul circuit stradal de la Nuremberg. Si aceasta dupa cele mai stranse precalificari din sezonul curent al Racing League Romania powered by BMW.

De luni pana duminica, pilotii se lupta pentru a prinde unul din cele 30 de locuri disponibile pe grila de start a etapelor oficiale din RLR. Iar pe Norisring diferenta de timp dintre primul loc si pozitia 30 a fost de numai jumatate de secunda. Nu mai putin de 130 de piloti au luat parte la precalificarile din timpul saptamanii.

Surprizele au inceput sa apara inca din sesiunea de 10 minute de calificari. Atunci cand Andrei Bechir a reusi sa sparga monopolul de pole-position-uri al lui Cristian Berindea. Un timp excelent de 55.843 i-a rezervat startul din prima pozitie a grilei, dar si trei puncte in clasament.

Durata scurta a sesiunii si dificultatea de a gasi spatiu pe circuitul stradal si-au pus amprenta si in ecarturile din pluton. Un ecart de 1.2 secunde a despartit cele 30 de modele BMW M3 E30 DTM. Numele obisnuite s-au aflat la varf, cu Berindea si Nicolae pe locurile doi si trei, dar restul pozitiilor au fost mai bine amestecate, natura circuitului facand fiecare sutime sa conteze mai mult decat in mod normal.

Cursa 1

Efortul din calificari s-a dovedit in van pentru unii piloti, startul si primul viraj fiind momentele cruciale din prima mansa. Victor Nicolae a avut o lansare buna de pe grila si a vizat interiorul si conducerea intrecerii. O franare ratata pentru Mihnea Georgescu a declansat un accident in lant, el lovindu-l din spate pe pole sitter-ul Andrei Bechir.

Acesta a cazut pana pe ultimul loc in urma carambolului de care unii piloti au profitat, iar altii au avut de pierdut foarte multe pozitii si si-au avariat masinile. Robert Prepelita a fost marele castigator al loteriei de pe Norisring, urcand un numar de 10 pozitii dupa primul viraj, progresul de pe 14 pe 4 fiind extraordinar.

De asemenea, Alex Cascatau, plecat de pe 11, reusea sa evite incidentele si progresa pana pe sapte. Radu Dumitrescu a incercat sa il depaseasca pe Prepelita in prima trecere prin sicana. Dar atingerea dintre cele doua BMW-uri a dus la rasucire si pierdere masiva de pozitii pentru Dumitrescu, in timp ce Prepelita reusea sa pastreze pozitia a patra.

Reintors in campionat dupa o absenta in etapa de pe Imola, tenismenul profesionist in circuitul ATP, Florin Mergea, a profitat si el de pe urma incidentelor de pe primul tur. Dupa prima bucla completata pe Norisring, acesta urca de pe 26 pana pe 17, ritmul de cursa fiind mai bun decat cel din calificari.

Luptele s-au dat de-a lungul plutonului pe toata durata cursei. Iar Berindea i-a dat un raspuns ferm lui Nicolae si a reusit o noua victorie in acest sezon. Podiumul a fost completat de Andrei Mortila, care a confirmat ritmul bun de la Imola. Cascatau si Prepelita s-au clasat in top 5.

Cursa 2

Dupa recuperarea spectaculoasa din prima cursa, Andrei Bechir obtinea pole-ul in cursa cu grila inversata. El a repetat practic performanta de la Imola, unde a invins in circumstante similare, fara a avea balastul ce le revine primilor trei piloti dupa prima cursa.

Startul de data aceasta a fost curat, lipsit de incidente in lant in primul viraj. Marele perdant al primului tur a fost Victor Nicolae, ghinionul facand ca problemele tehnice sa duca la un contact ciudat cu masina lui Prepelita si fortandu-l sa abandoneze in aceasta cursa.

Alex Manitiu a impresionat la debutul in sezonul actual, reusind sa termine pe podium, dupa componentii echipei Apex Hunters Red. Victor Taras se apropie si el de primul sa podium in Racing League Romania, pozitia a patra fiind cea mai buna clasare a sa din acest sezon.

George Catan a avut de asemenea un debut bun in RLR, pilotul de motociclism reusind sa puncteze in a doua cursa de duminica, dupa ce a afisat un ritm foarte bun in simulator. In top 10 i-am mai regasit si pe Bogdan Moldovan, membrul WCR Academy reusind sa-l depaseasca pe Alex Cascatau pe final de mansa. Moisescu, Dumitrescu, Hellmann si Mutu au incheiat ierarhia primilor clasati.

Reluarea etapei a patra, de pe Norisring, poate fi revazuta aici: bit.ly/RLR_S5_Etapa4

Urmatoarea etapa, 12 aprilie, Nurburgring

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continua, campionatul fiind perfect plasat pentru a sustine si miscarea #StamAcasa menita sa responsabilizeze populatia in vremuri de criza. Motorsportul virtual pregateste a cincea etapa pe cel mai de temut circuit al Europei, Nurburgring Nordschleife. Aceasta se va disputa duminica 12 aprilie. Precalificarile sunt deschise pana duminica la ora 16:00.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmarit integral in transmisiune live pe pagina de Facebook BMW Romania.

Clasamente Racing League Romania

Clasament Piloti (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 136p

Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 128p

Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 110p

Alex Cascatau (West Competition Racing) – 82p

Cristian Moisescu – 80p

Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 65p

Victor Taras (Lunar RO Racing) – 63p

Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 46p

Leo Borlovan – 30p

Andrei Duminica – 26p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 264p

West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 147p

East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 115p

Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 81p

WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 53p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.