Racing League Romania powered by BMW a intrat in partea a doua a stagiunii. Etapa a sasea din sezonul curent ne-a oferit si al saselea castigator diferit, Alex Cascatau si Andrei Bechir impartindu-si victoriile pe Virginia International Raceway.

Recordul pentru numarul de piloti care au incercat sa intre in cursa principala a fost doborat. Nu mai putin de 131 de concurenti si-au testat abilitatile in precalificarile premergatoare etapei.

Apoi, circuitul american Virginia International Raceway a conturat una dintre cele mai spectaculoase intreceri din Racing League Romania powered by BMW de pana acum. Atat sesiunea de calificari, cat si cele doua curse au oferit privitorilor numeroase momente de suspans si desfasurari imprevizibile de fapte. Reluarea cursei se va difuza marti, 21 aprilie, pe Telekom Sport 3, de la ora 17.00.

Cinci piloti noi in cursa principala

Deja precalificarile au oferit destul surprize, cinci piloti noi fiind prezenti in cursa principala. Acesta in timp ce nume grele au ratat intrarea in Top 30. Pentru fruntasi, ritmul etalat de-a lungul saptamanii s-a dovedit sugestiv pentru performanta ulterioara din curse. Dar duelurile intense si gradul ridicat de dificultate a traseului au facut ca plutonul sa fie ca un pachet amestecat de carti. Fiecare zecime de secunda a facut diferenta pe traseul nord-american.

Seria de pole-position-uri a liderului la general, Cristian Berindea, a continuat si aici. Trei zecimi l-au dsepartit pe acesta de coechipierul sau, Andrei Bechir. Victor Nicolae a obtinut al treilea timp, urmat de Radu Dumitrescu. Mihai Neg, Robert Prepelita si Victor Taras au afisat un ritm fulgerator in calificari si au ocupat urmatoarele pozitii.

Bechir, victorie in cursa 1

Prima mansa a fost castigata tot de Apex Hunters Red. Insa victoria i-a revenit pentru a doua oara in sezonul actual lui Andrei Bechir. Si aceasta dupa ce Cristian Berindea a comis o greseala in timp ce se afla la conducerea intrecerii.

Intre cei doi coechipieri s-a clasat Victor Nicolae, care a terminat la doar opt zecimi de secunda in spatele lui Bechir, dupa o foarte buna cursa de urmarire. Urcand cinci pozitii, Alex Cascatau a profitat de incaierarile din pluton si a sosit al patrulea. Si aceasta dupa ce ritmul din calificari s-a dovedit a fi chiar mai lent decat ritmul sau de cursa.

Rivalul sau pentru pozitia a patra in clasamentul general, Cristian Moisescu, a terminat pe cinci. El a fost urmat de Taras, Dumitrescu, Botea, Prepelita si Moldovan.

Cascatau, prima victorie in 2020

Pole-ul in cursa a doua, cu grila inversata, nu s-a dovedit a fi un atu suficient de puternic pentru Moldovan. Acesta a fost depasit in primele tururi. In fruntea intrecerii, Radu Dumitrescu a incercat evadarea. In timp ce balastul primit dupa victoria din mansa intai i-a pus probleme lui Andrei Bechir, cele 30 kg suplimentare facandu-si simtita prezenta.

Coechipierul sau a redus in cele din urma ecartul fata de lider si, cu doua tururi inainte de final, Berindea a trecut de Dumitrescu dupa o lunga faza de presiune. Insa, in ultimul tur, Dumitrescu a vrut sa recastige sefia cursei in primul viraj. O franare tarzie si un atac la interior rezultand s-a soldat cu un contact intre cele doua BMW-uri.

De incident a profitat Alex Cascatau si si-a trecut astfel in cont prima victorie din acest sezon. Berindea s-a clasat pe doi, urmat de Dumitrescu si de Robert Prepelita. Cel din urma a afisat un progres constant si un ritm de top in aceasta etapa.

Andrei Bechir incheie mansa abia pe cinci, fiind urmat de Hellman si Dragos Simion. Pilotul Willi Motorsport a fost la prima aparitie in stagiunea actuala din Racing League Romania. Andrei Dinca, Victor Taras si un nou venit – Calin Tanasa – au incheiat a doua cursa in Top 10.

Racing League Romania povered by BMW – resurse
  • Profilurile protagonistilor din RLR, precum si clasamentele actualizate si toate informatiile complementare despre competitia virtuala sunt disponibile incepand din aceasta saptamana si in sectiunea dedicata de pe site-ul BMW Romania.
  • Victoriile de pe Virginia International Raceway vor fi rasplatite de catre Motul si Crama Histria. Companii care sunt parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Motul ofera invingatorilor de curse vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising – geci, tricouri, sepci. Crama Histria va recompensa ocupantii podiumurilor din fiecare mansa cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.
  • Reluarea etapei a sasea, de pe Virginia International Raceway:

Clasamente Racing League Romania powered by BMW

Clasament Piloti

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 216p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 165p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 158p
Cristian Moisescu – 132p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 123p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 103p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 83p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 69p
Robert Prepelita – 54p
Bogdan Mutu – 54p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 381p
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 226p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 163p
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 120p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 76p

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.