Premiera pentru istoria raliurilor din Romania. Cea de-a doua etapa a CNR Betano se va desfasura in doua orase si doua regiuni diferite.

Raliul va debuta la Brasov si va avea in program bine cunoscutele probe speciale “Poiana Brasov“, “Valea Cetatii“ si “Paraul Rece“. Pentru a continua la Odorheiu Secuiesc pe la fel de cunoscutele speciale “Lueta“, “Craciunel“ si “Martinis“.

Shakedown-ul si startul festiv vor avea loc tot in Brasov. Sosirea festiva si festivitatea de premiere vor fi organizate la Odorheiu Secuiesc.

Un format nou

„Pregatim un raliu total nou pentru noi. Si ma gandesc la distanta dintre localitatile de resedinta a celor doua zile de intreceri. Lucram in parteneriat cu prietenii nostri cu istorie as putea spune, de la clubul Auto Blic Brasov. Si nu ne indoim deloc ca munca noastra nu va fi un succes gustat de, speram, numerosii sportivi care vor participa la acest eveniment”, a declarat Csaba Ferencz, presedintele Maxx Racing, coorganizatorul etapei.

Pentru a continua: ”Suntem optimisti in ceea ce priveste viitorul acestui raliu al prieteniei, cum l-am numit noi. Chiar daca este o premiera. Si ne gandim inca de acum la un eveniment international pentru anii urmatori. Luand cele mai bune speciale din doua regiuni, recunoscute prin spectaculozitatea lor, nu putem sa ne gandim decat la viitor”.

„Avand in vedere faptul ca de ani buni lucram impreuna la etapele noastre de raliu cu echipa lui Csabi (n.r. Csaba Ferencz), noi, cei de la Auto Blic ne simtim atat la Brasov cat si la Odorheiu Secuiesc acasa, ca intre prieteni. De aici si denumirea neoficiala data muncii noastre. Nu trebuie sa uitam totusi ca noi, cei de la Auto Blic, suntem in joc, cum se spune, beneficiind de mana intinsa de Csabi. Intr-un moment in care raliul Brasovului nu mai era in calendarul sportiv de raliuri al sezonului 2020. Pentru gestul prietenului nostru nu putem decat sa fim recunoscatori. Si, totodata, responsabili pentru a nu stirbi cu nimic succesul unui parteneriat ce tine de ani buni”, a declarat Bela Stoica, presedintele Auto Blic Brasov.

Partenerii si-au dat mana

Daca organizatorii s-au unit pentru aceasta premiera, la fel au facut si partenerii celor doua cluburi. Care si-au dat mana pentru a sustine etapa comuna. Astfel, oficial a doua etapa a CNR Betano se va numi: Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total.

„Sustinerea motorsportului romanesc este unul din targeturile companiei TOTAL Romania de mai bine de un deceniu. Pas cu pas. A fost initierea in etapele de viteza in coasta, in urma careia am devenit, in 2020, parteneri ai Federatiei Romane de Automobilism Sportiv pentru campionatul amintit. Acum a venit si vremea raliurilor”, a spus Marius Amir, Business Developer Total Romania.

Pentru a continua: ”Vorbim despre sustinerea campionului national de raliuri la juniori, Norbert Maior. In plus, compania noastra a devenit partener al etapelor de la Cluj (Transilvania Rally) si Pitesti (Raliul Argesului) in anul 2019. In premiera pentru campionatul national de raliuri, in 2020 se mai adauga un raliu in portofoliul Total Romania. Este vorba despre raliul din Brasov – Tess Rally. Raliu care in 2021 isi va sarbatori 50 de ani de existenta. Suntem alaturi in calitate de parteneri oficiali, de traditionalul nostru partener organizator, clubul Auto Blic din Brasov. Si suntem convinsi ca si in raliuri raliurilor vom avea un parteneriat la fel de fructuos si lung ca si la viteza in coasta si Promo Rally”.

„Compania Total Romania sustine intrutotul restrictiile impuse de autoritatile avizate privind combaterea raspandirii virusului COVID-19. Impunem tuturor partenerilor nostri sa militeze pentru distantarea sociala. Si pentru responsabilitate in toate domeniile de activitate, profesionala, sportiva si de familie”, a incheiat Marius Amir.

”Avem convingerea ca vom avea parte de un succes”

„Suntem un partener traditional al Raliului Harghitei, cu multi ani de colaborare. Impreuna cu echipa organizatoare, cu Csaba Ferencz, am trecut prin numeroase scenarii in care s-a desfasurat raliul. La inceput a fost ultimul din calendar, organizat toamna, pe macadam.  Apoi am schimbat pe asfalt, mai apoi s-a mutat vara. Anul acesta urma sa fie primul, pe 1 mai. Toate aceste schimbari erau interesante. Fiecare a adus cate ceva pozitiv din punctul nostru de vedere, al sponsorului”, a precizat István Puskas, Marketing Manager Perla Harghitei SA.

Pentru a continua: ”In situatia actuala nu putem sa fim decat bucurosi ca pana la urma evenimentul se poate tine. Cu atat mai mult cu cat, din pacate, anul acesta am pierdut multe alte parteneriate. Pentru evenimente care nu se pot organiza. Bazandu-ne pe experienta si profesionalismul echipelor organizatorice, suntem convinsi ca si in aceasta formula in premiera “Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total“ va fi un succes”, a declarat

In conformitate cu restrictiile enumerate in Ordinul comun al Ministerului Tineretului si Sportului si al Ministerului Sanatatii Nr. 601 / 971 / 2020 privind organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in aer liber, prezenta spectatorilor la acest eveniment este restrictionat.

Programul Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total

Vineri, 17 Iulie – Judetul Brasov
09:00 – 12:30 Shakedown (Harman – Bod)
14:30 Start festiv cumulat cu startul in raliu (Sala Sporturilor Dumitru Colibasi)
14:53 PS 1 – Poiana Brasov
15:31 PS 2 – Paraul Rece
18:04 PS 3 – Rasnov
18:27 PS 4 – Paraul Rece

premiera-1 Premiera pentru istoria raliurilor din Romania

Sambata, 18 Iulie – Judetul Harghita
10:53 PS 5 – Lueta
11:41 PS 6 – Craciunel
12:04 PS 7 – Martinis
14:22 PS 8 – Lueta
15:10 PS 9 – Craciunel
15:33 PS 10 – Martinis
17:51 PS 11 – Lueta (Power Stage)
18:30 Sosire festiva (Str. Rákóczi Ferenc, Odorheiu Secuiesc)
21:00 Festivitatea de premiere (Piata Marton Aron, Odorheiu Secuiesc)

premiera-2 Premiera pentru istoria raliurilor din Romania

Briefing piloti: Briefing_piloti

Briefing securitate: Briefing_securitate

Regulament particular: Regulament_Particular_RPHT_2020

Cerere inscriere echipaj: Cerere_inscriere_echipaj

Cerere inscriere echipa: Cerere_inscriere_echipa

Formular acreditare media: Formular_acreditare_media

Declaratie invitat Shakedown: Declaratie_invitat_Shakedown

Chestionar COVID-19: Chestionar_COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here