ORLEN Baja Poland, competitie care debuteaza maine si se va incheia pe 1 septembrie, conteaza ca a sasea runda in FIA World Cup for Cross Country Bajas. Romania este reprezentata, ca si la precedenta etapa, din Ungaria, de Claudiu Barbu.

Competitia se desfasoara in zona Szczecin, Drawsko Pomorskie, Dobra si a ajuns la a 11-a editie. Este insa cel mai lung traseu din istorie, include trasee familiare, dar si altele noi. Iar interesul publicului este la cel mai inalt nivel. Poate cel mai inalt intr-o tara europeana. Si nu este de mirare in conditiile in care doua echipaje lupta nu doar pentru victorie ci si pentru sansele la titlul mondial.

Ochii pe Jakub Przygoński si Krzysztof Hołowczyc

Fanii ii sustin cu un entuziasm deosebit pe talentatii Jakub Przygoński si Krzysztof Hołowczyc. Ambii concurenti pe modele inscrise de X-Raid, Mini John Cooper Works Rally. Przygoński, care-l are in dreapta pe Timo Gottschalk, este campionul en-titre in FIA World Cup. Actualmente este insa numai pe locul 4. Astfel ca are nevoie sa repete succesul de anul trecut pentru a ramane in cursa pentru al doilea titlu la rand.

Hołowczyc este extrem de experimentat si are la activ titluri nu doar pe pla intern. Este de trei ori campion al Poloniei la raliuri. S-a impus in Rally Poland. Iar in rally raid, fostul membru al Parlamentului European si-a trecut in palmares cinci victorii in Baja Poland intre 2010 si 2015. In plus, a terminat de 6 ori Dakar Rally, la ultima aparitie, in 2015, urcand pe podium. Acum se afla la primul start in World Cup Baja si-l va avea drept navigator pe Łukasz Kurzeja.

Adversari de top

Sarcina celor doi nu se anunta insa una usoara. Caci au competitori de top, dornici de succes, Mai cu seama ca au mai ramas de disputat doar 3 dintre cele 8 etape din 2019. Argentinienii Orlando Terranova si Ronnie Graue sunt pe val. Echipajul Mini s-a impus in Italia, in runda a treia, iar de-atunci, nu au pierdut, castigand si rundele din Spania si Ungaria. Astfel ca sunt pe primul loc in clasamentul general, cu un avans de 10 puncte. Si isi doresc sa mearga pe aceeasi linie chiar daca iau startul in premiera in Baja Poland.

Vladimir Vasilyev si Konstantin Zhiltsov, pe Toyota Hilux Overdrive, ocupa locul secund. Au la activ trei clasari pe podium in acest an si, pana la runda precedenta, conduceau ierarhia absoluta. Cu ochii pe un rezultat bun sunt si Benediktas Vanagas / Sebastian Rozwadowski (Toyota Hilux Overdrive), locul 7 in clasmentul general, sau Miroslav Zapletal / Marek Sykora. Cehii, care vor evolua cu Ford F150 Evo, sunt castigatorii primelor doua Baja din intrecerile din Romania si intre protagnoistii Cupei Mondiale. Si au la activ trei clasari pe podium in Baja Poland.

Claudiu Barbu, al doilea succes la rand?

La categoria T3 favoriti sunt Fedor Vorobyev / Kirill Shubin (Can-Am Maverick X3). Echipajul care ocupa locul 5 in clasamentul absolut are doua succese la clasa in 2019 si conduc „sectiunea” cu un avans de sase puncte. Principalii rivali Santiago Navarro, care-l va avea in dreapta pe Marc Solà, respectiv Michele Cinotto (Polaris RZR 1000 Turbo), aflat la 5 puncte mai in spate.

La categoria T2, Claudiu Barbu si Paul Spiridon, invingatori in Ungaria, se vor duela dn nou pentru victorie cu lituanianul Aldis Vilcans. Vilcans este liderul categoriei, in timp ce Claudiu, cu numai o runda la activ, este pe locul secund la T2.

ORLEN BAJA POLAND

Distanta totala: 833,95 km

Distanta competitiva: 504, 86 km (7 probe speciale)

Vineri 30 august

9:00-14:00: Shakedown

16:30: Start festiv Rally Park Szczecin

18:15: PS 1 (7,08 km)

Sambata 31 august

8:25: PS 2 (220 km)

14:00: PS 3 (220 km)

Duminica 1 septembrie

8:30: PS 4 (18,39 km)

9:25: PS 5 (10,50 km)

12:30: PS 6 (18,39 km)

13:25: PS 7 (10,50 km)

SS7 (10.50 kilometres)

14:30: Festivitatea de premiere- Rally Park Szczecin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.