Opel va aduce la la Salonul Auto de la Frankfurt o masina electrica pentru raliuri. Germanii devin astfel primul producator care ofera un astfel de vehicul. Dezvoltat pe baza lui Corsa-e acesta va debuta mai intai intr-o cupa monomarca. Si competitia marcheaza o premiera, fiind prima din lume dedicata raliurilor electrice.

Parteneriat de succes

Cele doua companii colaboreaza de vreme buna. ADAC Opel Rallye Cup a constituit rampa de lansare pentru circa 100 de piloti din 18 tari. Cei mai buni dintre ei au evoluat ulterior in ADAC Opel Junior Rallye. O echipa care are patru titluri europene consecutive la activ, din 2015 incoace.

Pana acum se concura cu ADAM R2. Noul Corsa-e il va inlocui. Noul model de curse dezvolta 136 CP si genereaza un cuplu de 260 Nm la plecarea de pe loc. „Aducem propulsia electrica in sportul de masa. Si in sprijinul pilotilor tineri. Conceptul inovator si colaborarea cu Groupe PSA deschide noi posibilitati pentru noi. Sunt sigur ca aceasta intrecere va duce sportul cu motor dincolo de granitele Germaniei”, a adaugat Hermann Tomczyk, presedintele ADAC Sport.

Opel lanseaza o masina electrica de raliu! Opel-Corsa-e-Rally-2020_1
ADAC Opel Rallye Academy

Participantii la ADAC Opel e-Rally Cup vor intra si in programul ADAC Opel Rallye Academy, inaugurat in 2016. Acesta presupune ca dupa absolvirea academiei si participarea la ADAC Opel e-Rally Cup, cei mai buni piloti vor participa la Campionatul European. Mai mult, Opel face parte din Groupe PSA. Or, se stie, Citroën evolueaza la cel mai inalt nivel, in WRC. Ceea ce le deschide pilotilor oportunitatea de a ajunge in aceasta competitie.

„Avem o traditie indelungata in cadrul campionatelor de raliuri. A obinut o multime de succese. Intre care si sapte titluri de campioni europeni. Plus un titlu mondial, in 1982, prin Walter Röhrl si Christian Geistdörfer (Ascona 400). Acum facem un pas inainte cu propulsia electrica”, a completat Lohscheller.

Corsa-e Rally este dezvoltat la Rüsselsheim. Cincisprezece autovehicule sunt planificate pentru editia 2020-2021 a copetitiei organizate alaturi de ADAC. Pretul de start al acestor autovehicule oferite de Opel Motorsport va sub 50.000 de euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.