MotoGP 2020 ar putea lua startul in luna iulie, cu doua curse consecutive in Spania. Acestea ar urma sa se desfasoare pe circuitul de la Jerez, in 19 si 26 iulie. O saptamana mai tarziu, tot acolo ar urma sa se tina si o cursa din WSBK.

Deocamdata insa este vorba doar despre tratative. Decizia finala apartine Guvernului Spaniei, care ar trebui sa aprobe derularea intrecerilor. Tinand cont de masurile locale induse ca urmare a pandemiei cu noul Coronavirus COVID-19.

Tratative intre Dorna si spanioli

Ideea era mai veche si face parte din planul gandit de Dorna Sports, condus de Carmelo Ezpeleta. Dupa ce au fost anulate intrecerile din Germania, Olanda si Finlanda, s-a facut un nou plan de calendar. „Vrem sa incepem in final de iulie. In Europa pentru inceput. Si sa terminam stagiunea in noiembrie. Iar daca nu vom reusi sa iesim de pe continent sa avem macar 10-12 curse”, a spus Ezpeleta.

Iar ieri a stat de vorba, in teleconferinta, cu oamenii importanti pentru Jerez. Mai precis, cu Juan Antonio Marín, vicepresedinte in Andaluziei si Mamen Sánchez Díaz, primarul Jerez de la Frontera. Acestia au fost de acord cu propunerile sale, dar decizia tine de Guvern. Iar daca se va aproba, prima cursa din MotoGP 2020 urmeaza sa fie numita Marele Premiu al Spaniei, iar cea secunda Marele Premiu al Andaluziei.

Numarul limita de persoane pe circuit

Pe de alta parte, cei de la Dorna Sport au negociat cu echipele pentru a limita numarul de persoane care vor avea acces pe circuit. Ezpeleta spune ca este vorba despre 40 de persoane pentru constructorii din MotoGP si 25 pentru cele satelit si independente. Pe de alta parte, in Moto2 sunt permise 20 de persoane per echipa, iar in Moto3, doar 15.

Ezpeleta spune ca astfel, punand la socoteala si oficialii, personalul Dorna Sports si cel care se va ocupa de transmiterea la TV a evenimentului, este vorba de aproximativ 1.600 de persoane. Interesant este faptul ca jurnalistii nu vor avea acces. Iar in ceea ce priveste fotografii se discuta ideea de a permite accesul catorva, acestia urmand sa furnizeze imagini pentru toata lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.