Michelin, unul dintre cei mai importanti producatori de pneuri din lume, se implica direct in MotoRC by Rompetrol. Si o face prin sustinerea a doi piloti rapizi si talentati de la clasa Stock 1000, Adrian Rus si Marian Pivniceru.

Sezonul de MotoRC va avea sase etape, conform planurilor initiale. Prima etapa urmeaza sa aiba loc pe 12-14 iunie. Astfel, MotoRC by Rompetrol va fi unul dintre primele campionate de motorsport din Europa care isi vor relua activitatea.

Si, odata cu implicarea Michelin Motorsport, MotoRC by Rompetrol devine o competitie recunoscuta pe plan international. Prin aceasta implicare este pusa de Michelin pe o treapta echivalenta cu Campionatele de Superbike din Franta, Australia, China si Alpe Adria.

Acord cu doi piloti

Michelin Motorsport a semnat un acord cu Adrian Rus de la Team IQRM. Este vorba despre unul dintre cei mai spectaculosi piloti de la clasa Stock 1000, cu o evolutie foarte interesanta anul trecut. Una concretizata cu o clasare pe podium si un loc cinci in ierarhia sezonului.

Celalalt pilot este Marian Pivniceru de la Team BMR-EXE, campionul en-titre la clasa Rookies 1000. Acesta va trece anul acesta la Stock 1000 cu o motocicleta noua BMW S 1000 RR si ambitii serioase. Cei doi vor folosi foarte performantele Michelin Power Performance Slick in campania de anul acesta.

Michelin, furnizor unic in MotoGP

Michelin este unul dintre cei mai mari producatori de pneuri moto din lume. Iar expertiza sa este confirmata de faptul ca este furnizorul unic pentru MotoGP. Producatorul francez foloseste experienta din Motomondial si tehnologia dezvoltata acolo pentru a-si imbunatati constant produsele. La toate nivelurile, inclusiv (si mai ales) cele dedicate competitiei, precum Power Performance Slick.

Pneurile sunt o componenta critica a motocicletelor, mai ales a celor de competitie. Fac legatura intre motocicleta si asfalt, transmit fortele dezvoltate de motor, de frane si de inclinare la sol. Aderenta pneurilor si felul in care se uzeaza acestea de-a lungul cursei sunt aspecte cruciale. Si, de multe ori, fac diferenta dintre victorie sau o clasare mai slaba.

MotoRC by Rompetrol este cea mai populara competitie de motociclism viteza din Romania. Cursele a trei dintre cele cinci clase ale competitiei (Stock 1000, Stock 600 si Stock 300) se transmit la TV, pe Telekom Sport si pe Look Sport. Clasele Rookies 1000 si Rookies 600 sunt destinate amatorilor si debutantilor, fiind un mod ideal pentru acestia de a-si incepe evolutia in motorsportul pe doua roti. Sezonul MotoRC by Rompetrol pentru 2020 are sase etape si incepe pe 12-14 mai, pe circuitul Motor Park Romania, cu ultima etapa programata pentru 23-25 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.