e-Primacy este prima anvelopă Michelin eco-responsabilă pentru proiectarea căreia s-a ținut cont de impactul pe care o anvelopă îl are asupra mediului pe durata ei de viață.

În 1992, grupul a introdus pe piață prima anvelopă „verde” din lume. Rezistența la rulare mai mică a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 și la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil. Și aceasta pentru că anvelopele reprezintă între 20% și 30% din consumul de combustibil al unui vehicul.

Acum, având la bază foarte multă tehnologie, anvelopa e-Primacy oferă cea mai mică rezistența la rulare. Fiind astfel mai ecologică, dar în același timp îndeplinind toate criteriile legate de siguranță, aderență și durabilitate care fac ca anvelopele Michelin să fie atât de cunoscute.

Anvelopa Michelin e-Primacy a fost proiectată să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, pe tot parcursul fazelor de producție, de la extracția materiilor prime până la transportul anvelopelor. Este prima anvelopă din lume care va deschide calea către o nouă generație de produse.

Michelin e-Primacy
Pereții laterali CoolRunning

Energia absorbită şi consumată de pereţii laterali în momentul deflexiei este mult scăzută în comparaţie cu pereţii standard. Contribuie astfel la reducerea consumului de carburant. Sau la îmbunătăţirea autonomiei pentru vehicule electrice.

Centură de protecție suplă

Aceste straturi de protecţie cu un design special asigură acelaşi nivel de rezistență, dar necesită mai puțină materie primă. Astfel, generează o rezistență la rulare mai redusă în comparație cu modelele tradiționale. Ceea ce ajută la îmbunătățirea consumului de combustibil și la reducerea emisiilor de CO2 ale vehiculelor.

Compus energetic pasiv

Această tehnologie, care este sursa principală a rezistenței reduse la rulare a anvelopelor Michelin e-Primacy, se bazează pe un elastomer extrem de rezistent. În interiorul compusului, o legătura chimică mai bună între elastomeri şi materialul de umplutură reduce pierderile de energie, micșorând rezistența la rulare și, prin urmare, reduce cantitatea de combustibil sau curent electric necesară pentru deplasarea vehiculului.

Caneluri în formă de U

Această tehnologie Evergrip și-a dovedit eficienţa în cazul Michelin Primacy 4, o anvelopă renumită pentru performanța sa pe carosabil umed, când este nouă, dar și când este uzată. Forma unică a canelurilor asigură evacuarea eficientă a apei, indiferent de uzura benzii de rulare.

Design Maxtouch

Tehnologia Evertread maximizează contactul anvelopelor cu carosabilul și distribuie uniform forțele de frânare, accelerare și virare. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a benzii de rulare, stând la baza durabilității excelente a anvelopelor Michelin e.Primacy.

Energy AirShield

Este o centură super ermetică. Aceasta micșorează pierderile de energie, contribuind astfel la reducerea rezistenței la rulare.

Performanțe remarcabile

Datorită celui mai mic coeficient de rezistență la rulare, Michelin e-Primacy este inclusă în clasa A în ceea ce privește eficiența energetică. Pe de altă parte, în clasa B din punct de vedere al aderenței pe carosabil umed.

Este astfel una dintre cele mai bune anvelope de pe piață. De precizat că mai puțin de 1% dintre anvelope oferă o combinație câștigătoare între rezistența la rulare din clasa A și aderența pe carosabil umed din clasa A sau B.

Rezistența redusă la rulare oferită de anvelopa e-Primacy înseamnă că șoferi pot economisi aproximativ 0,21 litri combustibil la 100 de kilometri. Ceea ce înseamnă aproximativ 80 EUR pe durata de viață a anvelopei.

Reducerea consumului de combustibil duce la rândul ei la o reducere a emisiilor de CO2. Pentru planetă, acest câștig poate fi estimat la 174 kg pe durata de viață a unei anvelope. Valoare care corespunde emisiilor de CO2 negenerate de un vehicul care parcurge mai mult de 1.600 km.

Încurajează traziția spre mobilitate electrică

Michelin e-Primacy îmbunătățește eficiența energetică a vehiculelor electrice. Crește autonomia lor cu aproximativ 7% comparativ cu alte anvelope din aceeași categorie. Ceea ce înseamnă aproximativ 30 km în cazul unui vehicul cu o autonomie de 400 km.

În linie cu reputația anvelopelor Michelin e-Primacy oferă aceeași performanță superioară de la primul până la ultimul kilometru. Chiar și după 30.000 de km parcurși pe șosea, poate trece testul standard european R117 de omologare a anvelopelor noi pentru frânarea pe carosabil umed.

Michelin e-Primacy se va comercializa din primăvara anului 2021 în 56 de dimensiuni, de la 15 până la 20 inch. Ea se poate monta pe cele mai populare autovehicule cu combustie internă și electrice de pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.