Etapa incendiara la debutul noului sezon din MotoRC by Rompetrol. Competitia desfasurata pe circuitul Motor Park Romania a oferit spectacol in toate cele cinci curse.

Cel mai mare semn de intrebare care plana asupra intrecerii era cel legat de conditiile meteo. Se anunta vreme schimbatoare, cu furtuni. Dar pilotii care au umplut grilele la cele cinci clase au avut parte doar de cateva picaturi de ploaie. Astfel ca singura consecinta pentru aceasta etapa incendiara a fost o intarziere cu 20 de minute a startului cursei Stock 600.

Catalin Cazacu, cel mai bun timp in calificari la Stock 1000

In calificari, la clasa Stock 1000, veteranul Catalin Cazacu (Racing Academy), cel mai galonat pilot de pe grila, s-a impus pentru pole-position. El a fost mai rapid cu mai putin de o zecime de secunda in fata tanarului Vlad Neaga (VN Motorsport), debutant la Stock 1000.

Adrian Rus (DAF Corse) a tras tare pentru a completa prima linie a grilei. Si aceasta in timp ce se acomoda cu noile sale pneuri slick Michelin. A patra pozitie ii revenea lui Emil Draghici (Tase Racing Team). Tanarul fenomen George Catan (ACSRU Racing Team) pornea abia al saselea din grila, urmat de veteranul Ionut Mistode (Team IQRM), care a fost nevoit sa treaca prin sesiunea de calificari Q1.

Pole-position-ul la clasa Stock 600 a fost adjudecat de multiplul campion national si balcanic Ionel Pascota (Pascota Racing Team). La ceva mai mult de o jumatate de secunda in fata lui Florin Barladeanu (Team BMR-EXE). In timp ce Adrian Negru (SBK Racing Team Sibiu) era al treilea, iar fostul campion din MotoRC, Adrian Petrovici (ACS Petrovici Racing Team), al patrulea.

Gradinaru, primul in calificarile Stock 300

Punctul de interes pentru toti fanii motorsportului pe doua roti il reprezenta insa noua clasa Stock 300. Acolo unde toti concurentii alearga pe motociclete identice – BMW G 310 R – cu un minimum de modificari pentru rularea pe circuit. Competitia monomarca este o premiera absoluta in Romania si o rampa ideala de lansare pentru tinerele talente in motociclismul viteza.

Primul timp in calificari i-a apartinut lui Alin Gradinaru (Wizard Racing Team). A fost urmat de coechipierul sau Catalin Ciolan, fost campion balcanic la clasa 125, si de Cristina Udrescu (Century Team). Partea foarte interesanta era ca toti trei pilotii din prima grila erau acoperiti de mai putin de patru zecimi de secunda ca timp pe tur. Un rezultat extrem de strans, care promitea o cursa pe cinste. Intr-o etapa incendiara.

Revelatia weekendului la clasa Stock 300, insa, a fost Razvan Teodorescu (Team IQRM), care s-a calificat al patrulea la doar 12 ani, cu un minimum de experienta pe circuitele de asfalt. La Rookies 1000, pole-position-ul i-a revenit lui Daniel Chis, iar la Rookies 600 cel mai rapid in calificari a fost Georgian Radu.

Gradinaru, primul invingator la Stock 300

Alin Gradinaru a pornit ca din pusca atunci cand s-au stins semafoarele pentru prima cursa de Stock 300 disputata vreodata. Inversul a fost valabil pentru Cristina Udrescu. Cea care a fost devansata de toata lumea pe grila, dupa un start ratat.

Fostul motocrosist de la Wizard Racing Team s-a distantat la conducere si nu a mai fost prins toata cursa. Semnand si cel mai rapid tur al zilei si al weekendului. Dar Cristina Udrescu a fost foarte motivata si a recuperat mult. Astfel ca a ajuns pana in pozitia a doua, unde a si terminat cursa.

Surpriza zilei a fost pozitia a treia obtinuta de Razvan Teodorescu. Cel mai tanar pilot din grila a terminat cele opt tururi ale cursei la putin peste 10 secunde de lider. Si cu un record personal, la o secunda si jumatate de recordul circuitului! Catalin Ciolan a terminat al patrulea, urmat de Patrick Pascota (Pascota Racing Team), un alt pilot foarte tanar, la doar 13 ani.

Spectacol la Stock 1000

Cursa clasei Stock 1000 a fost una dintre cele mai frumoase si spectaculoase curse care au avut vreodata loc pe circuitul din Baragan. Catalin Cazacu a pornit bine din pole-position, urmat indeaproape de Vlad Neaga si de Adrian Rus. Grupului i s-au alaturat Emil Draghici si George Catan. Cazacu parea sa controleze situatia pana dupa jumatatea cursei, dar Vlad Neaga parea sa aiba rezerve pentru a creste ritmul la nevoie. Si il pandea pe timisoreanul de la Racing Academy.

Dupa jumatatea cursei, Adrian Rus a cazut victima setarilor nu tocmai nimerite ale motocicletei. Astfel ca a inceput sa piarda teren, iar Catan a trecut de Draghici. Cand Neaga a inceput sa fie atacat de Catan pentru pozitia a doua, a decis ca este momentul sa atace pentru victorie. Asa ca l-a depasit pe Cazacu si s-a distantat rapid, cu timpi pe tur redutabili.

Catan a trecut si el de Cazacu, care a reusit in cele din urma sa-si pastreze pozitia pe podium in fata lui Emil Draghici, cu Manfred Spendier (Titan Machinery) pe locul cinci si Bogdan Buleandra (Team BMREXE) pe sase. Astfel, Vlad Neaga marcheaza prima victorie la prima participare la clasa Stock 1000, in acelasi timp prima victorie pentru o motocicleta Suzuki la clasa regina in MotoRC.

Ionel Pascota, victorie la Stock 600

La Stock 600, Ionel Pascota a luat un start bun si s-a instalat la conducere imediat. Astfel ca doar Florin Barladeanu ar fi avut sanse sa-i sufle victoria. Din pacate pentru sportivul de la Team BMR-EXE, acesta a fost prins in spatele lui Cristian Angeloni si Adrian Petrovici. Pret de trei tururi, dar suficient ca Pascota sa ia avans de 10 secunde. Pe care veteranul din Giroc l-a gestionat exemplar, cum era de asteptat, pentru o victorie relaxata in prima sa cursa in MotoRC.

Barladeanu, campionul en-titre la Stock 600, s-a vazut nevoit sa se multumeasca cu pozitia a doua. Podiumul a fost completat de italianul Cristian Angeloni, cu Petrovici in pozitia a patra.

La Rookies 600, Georgian Radu (Team BMR-EXE) a facut o cursa exemplara, conducand de la start la finis, urmarit insa indeaproape de debutantul absolut Sasha Tolocenco (Titan Machinery). Cel care a terminat al doilea in prima sa cursa de motociclism viteza. Podiumul a fost completat de Florin Iliescu.

La Rookies 1000, victoria i-a revenit unui alt debutant-fenomen, Radu Balas (ACSRU Racing), mai cunoscut publicului larg ca vlogger-ul MotorBike. Acesta a semnat timpi de-a dreptul incredibili pentru un debutant absolut, impunandu-se in fata mai experimentatului Daniel Chis. Claudiu Paulet a urcat pe a treia treapta a podiumului. Completand palmaresul pentru o etapa incendiara.

Foto: Cristina Udrescu, Sabin Malisevschi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.