Maverick Vinales si-a pus si el numele pe lista castigatorilor de curse din sezonul 2020 al MotoGP. Victoria sa de la Misano face ca in 7 runde sa avem 6 invingatori diferiti.

Vinales, Quartararo si Morbidelli erau favoriti la victorie. Pana la urma, Maverick a reusit succesul, dar am avut din nou parte de o cursa nebuna, plina de neprevazut.

Miller, start in forta

Jack Miller a plecat excelent si s-a instalat la conducere in fata lui Maverick Vinales, Fabio Quartararo, Franco Bagnaia, Pol Espargaro, Valentino Rossi. Apoi, in virajul 8, Bagnaia a trecut de Quartararo. Vinales l-a imitat si s-a instalat in pozitia de lider. Iar Binder a urcat pe sase, in fata lui Rossi.

A urmat un prim incident. Optimismul lui Aleix Espargaro l-a facut pe acesta sa „piarda fata”. A cazut si l-a scos in decor si pe Morbidelli. Astfel ca invingatorul de acum 7 zile, care oricum concura avand probleme medicale, trebuia sa reia cursa de la coada plutonului.

N-a fost insa multa vreme ultimul. Rossi si-a vazut rapid ipotecate sperantele la al 200-lea podium din cariera. Iesire in decor in virajul 4 si devenea el ultimul clasat. Macar mergea mai departe. Spre deosebire de Binder, care, dupa ce a progresat in ierarhie si l-a depasit pe Miller, a cazut de doua ori si a fost obligat la abandon.

Vinales, duel cu Bagnaia

Intre timp, in fata, Maverick Vinales controla cursa, cu un avans de 6 zecimi in fata lui Bagnaia. La doua secunde, Espargaro si Quartararo. Apoi Miller si Petrucci, Mir si Lecuona, care rulau roata la roata, in timp ce Alex Marquez si Oliveira incheiau Top 10. In fata unui Dovizioso care parea afectat de faptul ca nu are angajament pentru 2021.

Apoi Bagnaia a dat atacul in succesiunea de viraje 4 si 5, ambele de dreapta. Si a trecut la conducere. A urmat, in turul 9, abandonul tehnic al lui Miller. O lovitura pentru pilotul care se afla pe pozitia a treia a ierarhiei generale inaintea acestei curse si care pierde astfel puncte importante.

Bagnaia cade!

Tururile treceau unul dupa celalalt fara schimbari majore. Bagnaia il controla pe Vinales. Pol Espargaro ramanea sub amenintarea lui Quartararo. Cel care, in egala masura, trebuia sa fie atent la Mir. Iar mai in spate, Oliveira si Lecuona nu se slabeau o clipa.

Cu 10 tururi inainte de final, Quartararo a accelerat si s-a apropiat de Espargaro. Trei tururi dupa insa, aveam sa asistam la un eveniment si mai important. Bagnaia a cazut si l-a lasat pe Vinales la conducere. Cu un avans de 4 secunde in fata urmaritorilor.

Final victorios pentru Vinales

Maverick Vinales, ajuns deja la 3 pole-position in acest an, a reusit pana la urma sa concretizeze aceste rezultate intr-un succes. In spatele sau insa, lupta a fost dura. Mir a trecut mai intai de un Quartararo care isi pregatea atacul in fata lui Espargaro. Iar Fabio, obligat si la un Long Lap, nu a respectat decizia si s-a ales cu o penalizare de trei secunde care l-a trimis pe locul 4.

Iar Mir, in plin elan, nu s-a multumit ca i-a luat fata lui Fabio. A trecut si de Espargaro, incheind cursa pe locul secund. Rezultat care i-a permis sa urce pe locul 4 in clasamentul general, la 4 puncte de un Dovizioso care a terminat pe 8 aceasta cursa, dar este liderul campionatului.

Clasament

12 – Maverick VIÑALES – SPA – Monster Energy Yamaha MotoGP : 41′ 55.846
36 – Joan MIR – SPA – Team Suzuki Ecstar : +2.425
44 – Pol ESPARGARO – SPA – Red Bull KTM Factory Racing : +4.528
20 – Fabio QUARTARARO – FRA – Petronas Yamaha SRT : +6.419
88 – Miguel OLIVEIRA – POR – Red Bull KTM Tech 3 : +7.368
30 – Takaaki NAKAGAMI – JPN – LCR Honda Idemitsu : +11.139
73 – Alex MARQUEZ – SPA – Repsol Honda Team : +11.929
4 – Andrea DOVIZIOSO – ITA – Ducati Team : +13.113
21 – Franco MORBIDELLI – ITA – Petronas Yamaha SRT : +15.880
9 – Danilo PETRUCCI – ITA – Ducati Team : +17.682
5 – Johann ZARCO – FRA – Esponsorama Racing Ducati : +23.144
42 – Alex RINS – SPA – Team Suzuki Ecstar : +24.962
38 – Bradley SMITH – GBR – Aprilia Racing Team Gresini : +30.008

Clasament MotoGP 2020

Andrea DOVIZIOSO – ITA – Ducati : 84
Fabio QUARTARARO – FRA – Yamaha : 83
Maverick VIÑALES – SPA – Yamaha : 83
Joan MIR – SPA – Suzuki : 80
Franco MORBIDELLI – ITA – Yamaha : 64
Jack MILLER – AUS – Ducati : 64
Takaaki NAKAGAMI – JPN – Honda : 63
Miguel OLIVEIRA – POR – KTM : 59
Valentino ROSSI – ITA – Yamaha : 58
Pol ESPARGARO – SPA – KTM : 57

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.