Marc Marquez s-a impus la Brno marcand cel de-al 50-lea succes in MotoGP. Si aceasta dupa ce a obtinut si al 58-lea pole, egaland performanta lui Doohan.

Intrecerea se anunta mai interesanta. Pilotii isi incarcasera bateriile in vacanta. Intre timp, inginerii au mai efectuat cateva corectii. Si cum circuitul nu este unul care il favorizeaza pe Marquez, erau premise de spectacol. Insa n-a fost chiar asa. Duelul pe muchie de cutit din WRC-ul finlandez sau duelul Verstappen-Hamilton din Ungaria au reprezentat surse de show mult peste cursa de MotoGP. Lucru cu care nu prea eram obisnuiti. Caci au fost ani buni cand lucrurile au stat invers.

Ploaia, adversar serios

Ploaia a fost un adversar serios. A perturbat sesiunea a treia de antrenamente libere. Apoi calificarile. In care Marquez l-a egalat pe Doohan dupa o sesiune incheiata in forta. Cu slick-uri, mizand pe ideea ca desi pista este uda, trasa ideala era uscata in mare parte. Si cu un avand de doua secunde si jumatate fata de Miller, al doilea clasat, care facuse aceeasi alegere. „Cand m-a dublat in ultimul tur rapid, aveam senzatia ca eu pilotez in Moto3 si el in MotoGP”, a spus, cu admiratie, Quartararo.

Ploaia a udat pista si in timpul ceremoniei de la Moto2. Insa doar o parte a circitului a fost afectata. Iar oficialii au decis amanarea startului. Timp in care pilotii si-au stabilit strategiile. Soft pe spate pentru toti pilotii cu exceptia lui Dovizioso, Viñales si Aleix Espargaro. Cei trei au mers pe mediu. In ceea ce priveste fata, doar Marquez si Miller au mers pe hard, in timp ce restul au ales intermediare.

Marquez, fara dubii

Marc a pornit ca din pusca. Ii avea in spate pe Dovizioso, Rins si Miller. A mers „ceas”, a profitat de zonele in care motocicleta sa ii oferea atuuri, si a castigat. Fara emotii. Sau, aproape. Pentru ca atunci cand mai erau 10 tururi, poate prea increzator in aderenta, a fost la un pas de dezastru. A reusit insa sa redreseze si din acel moment nu a mai riscat. Si a bifat succesul cu numarul 6 in 2019 si cel cu numarul 50 in MotoGP. In cariera a adunat 76, egalandu-l pe Mike Hailwood.

In spatele sau, s-au creat ecarturi si intre cei care-l urmau. Dovizioso s-a clasat al doilea pe pista pe care castiga anul trecut. Singura modificare s-a produs in disputa pentru locul 3. Acolo unde Miller a reusit sa il devanseze pe Rins. Spre satisfactia celor de la Ducati, care au avut totusi doi piloti pe podium.

Crtuchlow a dus motocicleta RC213V semi-oficiala pe locul 5, in timp ce Rossi a terminat pe 6, la 9 secunde de invingator. Dupa trei curse consecutive in care a cazut si un modest loc 8 in Germania, un progres. Mai cu seama ca a fost primul pilot Yamaha.

Viñales si Zarco au deceptionat

Maverick Viñales a deceptionat la revenirea din vacanta. Venit dupa succesul din Olanda si locul secund izbutit in Germania, a terminat pe 10. Deloc multumitor. Lucru valabil si-n cazul lui Zarco.

Pe ud, in calificari, a fost al treilea, dar in cursa, a pierdut 11 pozitii in primele tururi. Iar apoi nu a mai putut replica. Astfel ca a terminat intrecerea doar pe locul 14. Depasit inclusiv de debutantul Miguel Oliveira!

Rezultate Czech Grand Prix

Marc MARQUEZ Honda 39’24.430
Andrea DOVIZIOSO Ducati +2.452
Jack MILLER Ducati +3.497
Alex RINS Suzuki +4.858
Cal CRUTCHLOW Honda +6.007
Valentino ROSSI Yamaha +9.083
Fabio QUARTARARO Yamaha +12.092
Danilo PETRUCCI Ducati +13.976
Takaaki NAKAGAMI Honda +15.724
Maverick VIÑALES Yamaha +16.558
Pol ESPARGARO KTM +18.234
Francesco BAGNAIA Ducati +19.738
Miguel OLIVEIRA KTM +22.539
Johann ZARCO KTM +30.459
Stefan BRADL Honda +30.500
Tito RABAT Ducati +30.755
Andrea IANNONE Aprilia +37.170
Aleix ESPARGARO Aprilia +37.343
Karel ABRAHAM Ducati +44.296
Sylvain GUINTOLI Suzuki +48.938

Clasament general provizoriu

Marc MARQUEZ Honda 210
Andrea DOVIZIOSO Ducati 147
Danilo PETRUCCI Ducati 129
Alex RINS Suzuki 114
Maverick VIÑALES Yamaha 91
Valentino ROSSI Yamaha 90
Jack MILLER Ducati 86
Cal CRUTCHLOW Honda 78
Fabio QUARTARARO Yamaha 76
Pol ESPARGARO KTM 61

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.