Jordan Baja, etapa a saptea a FIA World Cup for Cross Country Bajas, ia startul la ora 16:29 locala. Aceeasi ca la Bucuresti. Si are drept punct central Aqaba, oras la Marea Rosie.

Traseul competitiei rally raid derulate in Regatul Hasemit al Iordaniei ii va purta pe concurenti prin desertul sudic din jurul sit-ului din Patrimoniul Mondial UNESCO Wadi Rum, cunoscut si ca Valea Lunii. O zona cu un peisaj demn de un blockbuster produs la Hollywood. Cu desert, munti, canioane, dune si zone de stepa intr-un melanj superb.

Penultima etapa a editiei inaugurale a FIA World Cup for Cross Country Bajas propune patru probe competitive desfasurate la o altitudine medie de 900 de metri. Si cum anul trecut nu a contat ca etapa in calendarul mondial, competitorii vor avea de infruntat un traseu pe care nu-l cunosc.

Dispute aprinse

In conditiile in care in calendar au mai ramas doar runda din Iordania si cea din Portugalia, lupta la varf este extrem de aprinsa. Titlul este disputat de Vladimir Vasilyev, Orlando Terranova si Jakub Przygoński.

Vasilyev si Konstantin Zhiltsov ocupa primul loc dupa ce au izbutit sa urce pe podium de patru ori pana acum. Cei doi, care au avans de 6 puncte, se vor afla la bordul unuia dintre cele patru Mini All4 Racing. Terranova si Ronnie Graue au intrat in disputa in runda a treia, dar dupa trei victorii la rand au intrat in lupta pentru titlu. Au plecat insa din Polonia fara punct si ocupa locul secund, urmati de echipajul Przygoński – Gottschalk la 11 puncte.

In lupta pentru victorie in aceasta etapa intra insa si Khalid Al-Qassimi, un specialist in zona indiferent ca vorbim despre raliuri sau rally-raid. Alaturi de Xavier Panseri revin in intrecere dupa ce la Dubai International Baja s-au clasat pe locul secund. Echipajului Peugeot 3008DKR li se adauga cu sanse la primele locuri sauditul Yasir Seaidan, cel care, alaturi de Paulo Fiuza, va evolua in premiera in Jordan Baja si va folosi cel de-al patrulea model Mini.

Claudiu Barbu ia startul la T2

Claudiu Barbu vine dupa victoria din Ungaria si locul secund din Polonia. Intrecerea are o dubla miza. Duelul sau pentru titlul mondial al categoriei cu lituanianul Aldis Vilcans, dar si un test pe dunele Iordaniei. Pentru ca se apropie o noua editie a Africa Eco Race. Intrecere in care, va reamintim, anul trecut a stabilit o performanta unica, terminand competitia fara copilot!

Lupta la categoria T3 il are deocamdata pe cel mai bine clasat echipaj Can-Am Maverick X3, Fedor Vorobyev – Kirill Shubin. Rusii sunt secondati, la 15 puncte distanta, de Polarisul lui Michele Cinotto.

Program Jordan Baja

Distanta: 762.68 km

Distanta probe speciale: 504.62 km (51.3%)

Joi 19 septembrie

16:29 – PS 1 Aqaba (3 km)

20:21 – Prezentarea echipajelor

Vineri 20 septembrie

8:42 – PS 2 Salhiyah (211 km)

14:32 – PS 3 Disi (79.77 km)

Sambata 21 septembrie

10:19 – PS 4 Wadi Rum (210.85 km)

16:30 – Premiere

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.