Jakub Przygonski si Timo Gottschalk s-au impus in editia inaugurala a Jordan Baja, etapa cu numarul sapte, penultima din FIA World Cup for Cross Country Bajas. Intrecerea a fost dominata de Mini All4Racing, Orlando Terranova – Ronnie Graue si Vladimir Vasilyev -Konstantin Zhiltsov urcand pe celelalte trepte ale podiumului. Intre acestia se joaca titlul mondial in octombrie, in Portugalia.

Dupa ce in 2018 a fost eveniment candidat, Iordania si-a facut in acest an debutul in calendarul Cupei Mondiale. Cu o intrecere spectacol derulata in Valea Lunii (Wadi Rum), sit din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Przygonski si Gottschalk, start lansat

Competitia a debutat joi, cu o speciala scurta, cu putin peste 3 km lungime, derulata langa Agaba, pe malul Marii Rosii. Echipajul Jakub Przygonski – Timmo Gottschalk s-a impus, aratandu-si inca din start dorinta de a castiga intrecerea.

Vineri, pe proba lunga, s-au pierdut, dupa o greseala de navigatie, iar Terranova trecea la timona cu un avans de 1:26 secunde. Dar dupa-amiaza au revenit la conducerea cursei, astfel ca abordau ziua finala, care propunea 210.85 km, cu un pic peste doua minute avans.

Final pe muchie de cutit

In ultima zi, echipajul polonezo-german sa stat cu ochii pe adversarii directi. A terminat speciala pe locul doi, dar inaintea lui Terranova si Vasilyev, astfel ca si-a trecut in cont victoria. „Ne-a placut intrecerea. Pietrele, nisipol si zonele cu iarba pe care pasc camilele. Este o gazda excelenta si abia asteptam sa revenim aici. Evident, suntem extrem de multumiti de rezultat pentru ca ne mentinem in lupta pentru titlu”, a spus Jakub Przygonski.

Echipajul Terranova-Graue s-a clasat pe locul 2. A izbutit sa treaca la conducere pe PS2, desi au avut parte de erori de navigatie si o pana. Insa pe PS3 o iesire de pe traseu i-a adus pe locul 3. In ultima zi au tras tare. Au avut parte de o pana si au lovit partea frontala a masinii. Dar au izbutit sa termine pe locul 2 si sa se apropie la un punct de Vasilyev si la doua in fata lui Przygonski.

Un Vasilyev care termina iar pe podium dupa o prestatie consistenta. A avut chiar sansa unui loc 2, dar a pierdut pozitia pe ultimii kilometri in fata lui Terranova. Khalid Al-Qassimi si Xavier Panseri s-a clasat al 4-lea cu Peugeot 3008DKR. El a fost primul pe drum vineri, a avut multe probleme de orientare si nu a putut intra in lupta pentru victorie.

A patra victorie pentru Vorobyev

La T2, Claudiu Barbu a fost, din pacate, nevoit sa abandoneze pe ultima speciala a intrecerii. La T3, Fedor Vorobyev si Kirill Shubin, Can-Am Maverick X3, si-au trecut in cont al patrulea succes din acest an. Si se indreapta catre titlu. Italianul Michele Cinotto, marele sau rival, a sosit cu mai bine de o ora intarziere.

Jordan Baja

1.Jakub Przygoński/Timo Gottschalk        Mini All4 Racing  5hr 28min 14sec

2. Orlando Terranova/Ronnie Graue         Mini All4 Racing  5hr 32min 04sec

3. Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov   Mini All4 Racing  5hr 34min 36sec

4. Khalid Al-Qassimi/Xavier Panseri         Peugeot 3008DKR 5hr 39min 45sec

5. Fedor Vorobyev/Kirill Shubin               Can-Am Maverick X3 6hr 34min 55sec

6. Balazs Szalay/Laszlo Bunkoczi             Opel Grandland X  7hr 26min 41sec

7. Moh’d Al-Twijri/Ali Obaid                     Toyota Land Cruiser 7hr 40min 33sec

8. Michele Cinotto/Rafael Tornabel           Polaris RZR 1000 Turbo7hr 44min 15sec

9. Guy Bitton/Raz Heymann                    Mitsubishi Pajero 7hr 51min 52sec

10. Saleh Al-Saif/Moath Al-Arja               Can-Am Maverick X3 11hr 11min 20sec

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.