FRAS a anuntat deciziile Biroului Executiv FRAS, intrunit in sedinta astazi. Principala decizie vizeaza amanarea tuturor competitiilor programate in luna aprilie. O decizie logica a forului in conditiile pandemiei cu noul Coronavirus COVID-19.

Potrivit comunicatului FRAS, „toate competitiile amanate in aceasta perioada vor fi reprogramate, in masura posibilitatilor, in urma unor consultari deschise cu organizatorii, cand situatia legata de COVID-19 va permite inceperea treptata a activitatilor”.

Totodata, exista precizari legate de licentiere. „In perioada starii de urgenta impusa de coronavirus nu se va mai percepe niciun fel de penalizare in cazul intarzierilor la cererile de licentiere”. Atentie, insa. Ramane valabila prevederea regulamentara in privinta perioadei de trimitere a licentelor. Este vorba despre 21 de zile inaintea primei etape care se va desfasura in campionatul respectiv.

Alte decizii

Biroul Executiv FRAS a decis afilierea provizorie a mai multor structuri sportive. Este vorba despre ACS Auto Moto Retezat Uricani, ACS SSV Power Sport Ilfov si ACS 4V Motorsport Constanta. Trimite decizia spre ratificare Consiliului Federal.

Alte decizii:

  • valideaza acreditarea celor 14 scoli de pilotaj existente pana la acest moment in evidenta FRAS. Tabelul se regaseste pe site-ul oficial al federatiei si in sistemul de licentiere online la sectiunea Documente.
  • in urma discutiilor cu grupul de lucru se infiinteaza Comisia Nationala de Digital Motorsport, care are obligatia ca in cel mai scurt timp sa lanseze campionate nationale pe discipline in mediul online. Toti sportivii care vor avea cel putin o licenta FRAS achitata in 2020 vor fi eligibili sa participe in orice campionat online. Pentru cei nelicentiati FRAS, acestia vor urma un proces de licentiere, care va fi mult mai simplu fata de cel al sportivilor, si vor achita o taxa de inscriere.

Sursa: FRAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.