Hamilton s-a impus la Monte Carlo. Mercedes este la prima cursa in care nu a izbutit dubla. Vettel l-a devansat pe Bottas, completand podiumul. Dar aceasta numai dupa ce Verstappen, care terminase al doilea, a fost penalizat.

Hamilton a plecat din pole si si-a pastra pozitia. Bottas a rezistat atacului lui Verstappen, iar Vettel era pe patru. Si, pana la prima intrare la boxe, diferentele dintre cei patru au fost de aproximativ o secunda. Ricciardo era pe cinci, insa la distanta de rivali.

Formula 1 2019: Hamilton se impune la Monte Carlo Formula-1-2019-Monte-Carlo-1-1024x576
Problemele lui Leclerc aduc prima intrare la boxe

Leclerc, care plecase de pe 16, a urcat pana pe 12. In turul 9 a lovit insa glisierele si a suferit o pana, pneul aproape dezintegrandu-se. A ajuns la boxe, in timp ce pe pista aparuse Safety Car-ul. De care au profitat pilotii fruntasi pentru a face schimbul. Cei de la Mercedes au ales medium, iar Verstappen si Vettel hard.

La iesire, Verstappen i-a luat fata lui Bottas, insa l-a „impins” in zid pe finlandez. Avea sa fie penalizat cu cinci secunde, iar acest lucru l-a facut sa piarda, la final, locul 2. Bottas a revenit, dupa un tur, la boxe, si a schimbat cu hard. A terminat astfel cursa in spatele lui Vettel.

Hamilton l-a batut pe pista pe Verstappen

Hamilton a ramas pana la final pe primul loc. A fost presat de Verstappen, insa a izbutit sa reziste. Nu fara emotii. A scurt-circuitat sicana de dupa tunel si cele doua monoposturi s-au atins. Lewis a ramas insa in fata si a terminat cu un avans de doua secunde.

Vettel și Bottas au profitat, asa cum spuneam, de penalizarea lui Verstappen, si au urcat pe podium. Pierre Gasly, la volanul celui de-al doilea monopost Red Bull, a fost pe cinci, urmat de Carlos Sainz (McLaren). Daniil Kvyat (Toro Rosso), Alexander Albon (Toro Rosso) și Romain Grosjean (Haas) au terminat cursa pe pozitiile 7-9, dar si Grosjean a fost penalizat cu cinci secunde. Astfel ca francezul i-a cedat locul 9 lui Ricciardo.

Formula 1 2019: Hamilton se impune la Monte Carlo Formula-1-2019-Monte-Carlo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.