Ferrari isi continua seria buna de dupa vacanta de vara. A obtinut un nou pole-position prin Leclerc, iar Vettel, urmat de monegasc, au ocupat primele doua pozitii in cursa din Singapore. Hamilton a avut o strategie mai putin fasta, iar Verstappen a ocupat locul 3 in ierarhia din aceasta cursa.

Dupa ce Leclerc s-a impus la Spa-Francorchamps si Monza, in Singapore Ferrari nu era favorita, circuitul fiind mai lent. Dar Scuderia si-a trecut in cont „dubla” pole-victorie. Este adevarat, cu piloti diferiti.

Start perfect pentru Leclerc

Leclerc a plecat foarte din pole si a izbutit sa faca fata atacurilor lui Hamilton. Britanicul a fost presat de Vettel, insa germanul n-a reusit sa-i ia fata, in timp ce Verstappen si-a pastrat pozitia in fata lui Bottas.

Aceasta era configuratia plutonului fruntas. Care s-a distantat de restul competitorilor extrem de rapid, aratand clar care sunt pilotii care se vor implica in lupta pentru podium. Astfel ca doar incercarea lui Hamilton de a se apropia a dat un pic de sare si piper primei parti a intrecerii.

Vettel trece in fata la boxe

Ordinea fruntasilor si, pana la urma, din cursa, a fost decisa la boxe. Vettel a intrat primul si dupa ce a fortat cu pneuri noi, a izbutit sa ramana in fruntea ierarhiei si dupa iesirea lui Leclerc de la schimb.

Bottas a efectuat la randul sau oprirea cam in acelasi timp cu Leclerc, in timp ce Hamilton a ramas pe pista. Ideea era ca ar putea recupera timp daca plutonul din mijloc vor altera prestatiile lui Vettel si Leclerc. Acest lucru nu s-a intamplat insa. Mai mult, Lewis a iesit pe pista si in spatele lui Verstappen.

Final fara schimbari majore

Desi au fost trei interventii ale safety car-ului pe parcursul cursei, ordinea nu a fost alterata. Vettel a ramas lider in fata lui Leclerc, Verstappen si Hamilton. In timp ce al doilea pilot Mercedes, Bottas, s-a clasat pe locul 5.

Alex Albon si-a adjudecat pozitia a sasea intr-o cursa in care Ferrari, Red Bull si Mercedes au monopolizat locurile din fruntea ierarhiei. In puncte au mai intrat Lando Norris (McLaren), Pierre Gasly (Toro Rosso), Nico Hulkenberg (Renault) si Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

Pentru Vettel este prima victorie dupa mai bine de un an. Caci, probabil va aduceti aminte, germanul nu a mai reusit sa se impuna de la editia din 2018 a cursei de la Silverstone!

Ferrari face dubla in Singapore Grand Prix! Ferrari-Singapore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.