Charles Leclerc i-a oferit lui Ferrari in Belgia primul succes din 2019. Mai mult, pentru Charles este cel dintai succes din cariera in Formula 1. Pe podium au mai urcat Lewis Hamilton si Valtteri Bottas.

In Marele Premiu al Belgiei, monoposturile Ferrari au avut un usor avantaj. Iar Leclerc a stiut sa profite de acest lucru. Mai mult, a izbutit sa se impuna dupa un final in care a rezistat atacurilor liderului F1, Hamilton.

Start

Cel mai rapid in calificari, Leclerc si-a pastrat pozitia dupa start. In spatele sau, Hamilton a dat un prim atac, a trecut temporar in fata lui Vettel, dar avea sa fie depasit de german in  Les Combes. Astfel ca pentru moment s-a multumit sa fie in fata colegului sau, Bottas.

Verstappen a ratat startul. Acorsaj cu Raikkonen, in primul viraj. Aripa fata avariata a degradat suspensia, monopostul lui Max a devenit incontrolabil, iar dupa un contact cu glisierele de protectie, cursa sa era incheiata. De incidente (s-a adaugat si abandonul lui Carlos Sainz) a profitat Lando Norris, care a urcat pe cinci. In spatele sau, Romain Grosjean si Kevin Magnussen.

Vettel devine lider la boxe

Strategie diferita la Ferrari. Vettel a mers la boxe in turul 15, Leclerc doar in turul 21. Iar germanul a reusit sa treaca in fata. Diferenta era de 4 secunde, astfel ca torul urma sa se joace. Pe pneuri medium, alese si de Hamilton si Bottas.

Pentru Sebastien lucrurile n-au mers insa bine. A fost ajuns de Leclerc, iar de la boxe i s-a cerut sa-l lase in fata. Apoi, in turul 32 avea sa piarda si locul 2. Dupa mai multe tururi in care si-a pregatit atacul, Hamilton intra in lupta pentru victorie. Era insa la 6 secunde de Leclerc, astfel ca sarcina sa nu era facila.

Lucru pe care aveam sa-l vedem in final de cursa. Lewis a recuperat din ecart, insa fara sa fie in masura sa atace decisiv. Astfel ca Leclerc si-a trecut in cont prima victorie, ar pilotii Mercedes l-au insotit pe podium.

Leclerc castiga in premiera in Formula 1! Leclerc-victorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.