Trei echipaje tricolore au luat parte in weekend in raliuri internationale. Iar doua dintre ele au reusit sa urce pe podium.

Dan Girtofan si Tudor Marza au obtinut locul secund in cea de-a 39-a editie a Sliven Rally. Competitia a fost etapa din cadrul Campionatului National al Bulgariei si a Balkan Rally Trophy. La numai o saptamana dupa Raliul Moldovei Bacau, acolo unde au reusit un loc 3 la general, cei doi au urcat pe podium si in tara vecina. Echipajul tricolor, care s-a aflat la bordul unei Skoda Fabia R5, a incheiat la 1:06.7 in spatele castigatorilor. Este vorba despre bulgarii Miroslav Angelov si Georg Gadzhev, aflati la start tot cu acelasi model de Skoda.

A fost al doilea an cand Girtofan concureaza la Sliven Rally. In 2017, tot cu Tudor Marza in dreapta, a fost al treilea. In urma cu numai o luna, echipajul de la ProRally Team Brasov obtinea locul 3 in Raliul Bulgariei.

De altfel, in acest an, Girtofan a reusit sa urce pe podium la toate cele 5 etape oficiale la care a concurat. Trei dintre ele in Romania si doua in Bulgaria. Pe plan intern, dublul campion national absolut este pe locul 3, cu 86,2 puncte. El este depasit doar de Vali Porcisteanu (99p) si Simone Tempestini (89.8p).

Tot in weekend si tot la Sliven Rally a luat startul si singurul echipaj exclusiv feminin, format din Cristiana Oprea si Diana Hategen. Pe o Dacia Sandero, acestea au terminat pe locul 22 la general.

Echipaje tricolore in raliuri internationale cristiana-oprea-diana-hategan-1
Podium si in Polonia

La Mikołajki, in cadrul celei de-a 76-a editii a Raliului Poloniei, runda din calendarul European Rally Championship (ERC), Alina Bianca Pop, dubla campioana nationala in 2018 in Campionatul National de Raliuri Dunlop alaturi de Florin Tincescu, i-a fost copilot italianului Andrea Nucita.

Cei doi au concurat pe un Abarth 124 Rally GT si au terminat pe podium in divizia a doua a ERC si pe 26 la general. Sportiva din Cluj Napoca este pe locul 4 la general in topul copilotilor din cadrul diviziei a doua din European Rally Championship dupa 4 etape in conditiile a luat startul la numai doua dintre ele.

Echipaje tricolore in raliuri internationale alina-bianca-pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.