Claudiu Barbu și Marius Lupu au bifat prima etapă din Dakar 2021 și întâia din carieră în competiția ”regină” a rally-raid-ului.

Ei au încheiat cu timpul de 8h 16:7, pe poziția 40 la categoria SSV. Pe podiumul provizoriu sunt Austin Jones / Gustavo Gugelmin (MONSTER ENERGY CAN-AM), urmați de chilienii Francisco Lopez Contardo / Juan Pablo Latrach Vinagre (SOUTH RACING CAN-AM) și polonezii Aron Domzala / Maciej Marton (MONSTER ENERGY CAN-AM).

Jones și Contardo sunt piloții care completează podiumul la categoria Lightweight Vehicle (T3 și T4). Acolo unde lider este echipajul Cristina Gutierrez Herrero / Francois Cazalet (RED BULL OFF-ROAD TEAM USA). Claudiu Barbu și Marius Lupu ocupă locul 55.

O zi cu de toate

Claudiu Barbu și Marius Lupu au avut o primă secțiune a traseului în care, din pricina startului la 30 de secunde, au fost obligați să execute multe depășiri orbiți de praf. Lucru care, în final, a dus la spargerea a două cauciucuri ca urmare a lovirii unei bariere de pietre între punctele de control 4 si 5.

La aproximativ 20 de minute de acest incident, din cauza unui furtun de benzina de retur spart, RXR-ul a luat foc. Au reușit sa stingă focul, dar absolut toate cablurile din spate erau distruse. Au reușit sa refacă alimentarea pompei de benzină si a ventilatorului folosind bucăți de cabluri din față de la compresor.

În final au reușit sa ajungă în bivuac fără penalizări. Chiar dacă ultima secțiune a sectorului selectiv a fost făcuta pe întuneric. Trecând de „botezul prin foc” la care au luat parte, navigația pe aceasta proba nu li s-a părut foarte grea. Iar terenul era unul cu care erau relativ obișnuiți.

Asistenta lor (Adi Moldoveanu și Paul Spiridon) a lucrat toată noaptea pentru a lua startul în al doilea sector selectiv. Acesta se dispută pe 4 ianuarie, are o lungime de 457 km, etapa fiind între Bisha și Wadi Ad Dawassir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.