start drag racing

Start perfect pentru Campionatului National de Drag. Prima etapa, organizata pe Aeroportul Arad, a avut peste 100 de concurenti prezenti la start. Si fanii au fost in numar mare, peste 3.000 de spectatori venind pentru a vedea cele mai rapide masini din tara.

Un total de 110 sportivi s-au inscris la prima runda a sezonului 2019, primul de la lansarea campionatului de drag sub egida FRAS. Silviu Ghita a reusit sa inregistreze un record. El a parcurs cei 402 metri intr-un timp de 8,7 secunde la bordul unui VW Lupo 2.0 TFSI. Acesta a avut o viteza de peste 270 de km/h.

Alte patru masini sub 10 secunde

Alte trei masini din grupa Diesel de la Clasa Pro au reusit sa se incadreze sub 10 secunde. Este vorba despre cele pilotate de Doru Toma Alexandru, Ciprian Tofan si Dragos Stoicescu. In fine, Raul Cotut, cu un BMW E30 de 970 de cai putere,  a ajuns la finis in 9.41 secunde.

Runda de la Arad a beneficiat de un numar impresionant de spectatori. Peste 3.000 de fani au fost prezenti la finalele de duminica. Urmatoarea etapa va avea loc in perioada 18-19 mai pe aerodromul din Ianca, Braila.

Aflat la primul sezon sub egida FRAS, Campionatul National de Drag are deja peste 150 de sportivi licentiati si are un calendar care cuprinde 5 etape. Evenimentele se vor desfasura la Arad si Ianca, dar vom avea parte de si unul tip cupa care va avea loc la Targu Mures.

Credit foto: V.Goran/Aradon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.