Racing League Romania ne-a propus o noua cursa, cea de-a saptea din acest sezon. Mai intai, un nou record a fost doborat in precalificari. Nu mai putin de 145 de piloti au incercat sa-si asigure un loc intre primii 30. Apoi, cele doua curse programate pe 26 aprilie pe varianta virtuala a circuitului de la Spa au fost extrem de disputate. Din nou, imprevizibilul a fost cuvantul de ordine in RLR.

Nume cunoscute, dar si sim raceri intr-un progres notabil au tinut capul de afis in etapa de la Spa-Francorchamps. Andrei Bechir si Bogdan Mutu si-au adjudecat victoriile in cele doua curse de 30 de minute.

Cursa 1

Plecat din pole-position pe traseul belgian, Andrei Bechir parea sa aiba un avantaj de viteza fata de coechipierul sau. Dar cursa a avut tensiune pana in ultima clipa. Doar noua zecimi de secunda i-a separat pe cei doi la linia de finish. O eroare a lui Bechir in ultimul tur l-a facut pe Berindea sa spere, dar Cristian nu a reusit sa profite.

Berindea reusea sa treaca de Victor Nicolae la inceputul cursei, dupa ce Victor a avut un start bun si a mentinut pozitia a doua pentru ceva timp. Echipa junior a celor de la West Competition Racing a punctat si ea bine. Gratie lui Bogdan Moldovan – clasat al patrulea -, cel ce a fost urmat de Alex Cascatau, de la echipa mare. Robert Prepelita, Razvan Mihai, Radu Dumitrescu, Bogdan Mutu si Andrei Dinca completau Top 10. Iar Dinca avea astfel sa plece din pole-position in a doua mansa.

Cursa 2

Grila inversata a redistribuit toate cartile, iar primele doua tururi au fost extrem de disputate, plutonul celor 30 de modele BMW M3 E30 DTM fiind foarte compact. In turul al doilea, pe linia dreapta Kemmel, imprevizibilul se produce: Cristian Berindea, avand o iesire mai buna din Raidillon, incearca sa-si faca loc printre masinile lui Bechir si Nicolae, dar isi atinge coechipierul si declanseaza astfel un accident in lant, in care au fost implicate cinci masini.

Singurul care a scapat fara pierderi majore a fost Alex Cascatau, care apoi a bifat o cursa buna de recuperare. Fiind pe locul al 11-lea dupa start, acesta reuseste sa urce pana pe ultima treapta a podiumului, in spatele lui Bogdan Mutu si Andrei Dinca. Toti cei trei favoriti la titlu au iesit din puncte in aceasta mansa, iar acest lucru ne-a oferit al saselea castigator diferit din acest sezon. Robert Prepelita, Radu Dumitrescu, Bogdan Moldovan, Cristian Moisescu, Mihai Neg, Razvan Mihai si Mihnea Georgescu au completat primele 10 pozitii la final.

Reluarea etapei a saptea, de pe Circuit de Spa-Francorchamps, poate fi revazuta aici.

O alta premiera

Motorsportul virtual pregateste a opta etapa, la Zandvoort, duminica 3 mai. Precalificarile sunt deschise pana duminica la ora 16:00. Pana atunci, colectivul Racing League Romania se pregateste de sarbatoare odata cu o noua premiera.

Portile evenimentelor de gaming, tot mai populare in Romania, se deschid si catre sim racing. Pe 1 mai, populam grila la evenimentul invitational RLR din cadrul Gaming Marathon, initiativa a colectivului Bucharest Gaming Week. Trei curse-sprint in Assetto Corsa vor avea loc in intervalul orar 17:00-19:00, iar streamerii campionatului vor oferi premii pasionatilor. Informatii suplimentare: facebook.com/events/536052473723472.

M3 E30 Grupa A in raliuri virtuale cu piltotii RLR

Racing League Romania sprijina initiativa similara din sfera competitiilor digitale de raliuri. Romanian Rally League a demarat in aceasta luna pe platforma Dirt Rally 2.0 si numara aproape o suta de inscrisi. Reprezentantii RLR au ales sa ruleze tot la bordul modelelor BMW M3 E30 si in acest mediu.

Victoria in Monte Carlo Rally i-a revenit liderului la zi, Cristian Berindea. In batalia modelelor istorice au mai reusit podiumuri Alex Cascatau (Tara Galilor) si Alexandru Siclovan (Monte Carlo). Invingatorii de mansa din RLR Radu Dumitrescu si Andrei Bechir ataca si ei specialele de mondial.

Clasamente Racing League Romania powered by BMW

Clasament Piloti (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 239p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 187p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 174p
Cristian Moisescu – 148p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 135p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 120p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 94p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 90p
Bogdan Mutu – 81p
Robert Prepelita – 81p

Clasament echipe

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 426
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 255
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 80
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 132
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 107p

Foto: Claudiu Morar – The Car Guys.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.