Formula 1 2019 Bahrain GP

Formula 1 2019 a programat in weekendul trecut a doua etapa a sezonului, Bahrain GP. Ca si prima runda, din Australia, Mercedes si-a trecut in cont victoria, de data aceasta prin Hamilton.

Charles Leclerc, noul pilot Ferrari, a fost marele perdant al intrecerii. Monegascul a impresionat in calificari obtinand primul pole-position al carierei. A izbutit sa-si concretizeze acest atu si s-a instalat la conducere dupa un start haotic de cursa. Avea apoi sa controleze ostilitatile pana cu ceva mai mult de 10 tururi ramase de parcurs. O problema mecanica l-a obligat sa incetineasca si a ratat sansa de a obtine prima victorie a carierei.

Hamilton profita si castiga Bahrain GP

Lewis Hamilton a profitat de problemele lui Leclerc, iar apoi de greseala lui Sebastian Vettel. Principalul pilot Ferrari s-a rasucit pe pista in duelul cu britanicul, iar acesta a izbutit sa-si adjudece o victorie nesperata. Valtteri Bottas l-a secondat, la distanta mare, si ramane liderul ierarhiei absolute, cu un singur punct avans.

Leclerc a avut totusi si un pic de noroc, minimizand pierderile. Aparitia Safety Car-ului l-a ajutat sa termine cursa pe locul trei, devansandu-l pe Max Verstappen. Acesta era foarte aproape in urma sa si, in conditii normale, probabil ca l-ar fi devansat. Asa, Leclerc, care a obtinut si punctul suplimentar pentru recordul pe tur in cursa, izbuteste macar sa urce pe podium.

Vettel continua sa dezamageasca

Ajutat in Australia de ordinele de echipa pentru a-l devansa pe Leclerc, Vettel a dezamagit din nou. El s-a clasat doar pe locul 5 si este departe de forma pe care si-ar dori-o cei de la Ferrari.

Lando Norris s-a clasat pe locul 6, fiind cel mai bun pilot al echipelor din zona de mijloc a ierarhiei. Britanicul s-a impus in duelurile cu Kimi Raikkonen si Pierre Gasly. Acesta a avut parte de o noua cursa dezamagitoare in a doua masina Red Bull si s-a clasat doar pe locul 8.

Clasat al 9-lea, Alexander Albon termina in premiera in Top 10 o cursa de Formula 1 Pilotul de la Toro Rosso l-a devansat pe Sergio Perez (Racing Point), cel care a completat locurile care aduc puncte.

Formula 1 2019- Bahrain GP: Hamilton aduce a doua victorie a lui Mercedes Formula-1-2019-Bahhrain-GP-clasament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.