Raliul Dakar e unul dintre cele mai dificile evenimente de motorsport din lume, daca nu chiar cel mai dificil. Un adevarat test atat pentru piloti, cat si pentru masini.

Editia din 2019 a Raliului Dakar se va tine tot in America de Sud, insa doar pe teritoriul statului Peru, urmand a fi pentru prima oara in istorie cand o singura tara va gazdui Raliul Dakar.

Anul acesta, Raliul Dakar s-a desfasurat in Peru, dar si in Argentina si Bolivia.

Decizia ca Peru sa gazduiasca singura cea de-a 41-a editie a celui mai cunoscut raliu din lume a fost mai mult fortata, dupa ce Chile si-a anuntat retragerea.

Mai mult, organizatorii Dakar Rally, ASO, au planificat initial sa inceapa raliul din 2019 in Chile si sa-l incheie in Ecuador. Au existat, de asemenea, discutii cu Bolivia, dar negocierile cu aceste tari au esuat.

Raliul Dakar se va desfasura, in premiera, intr-o singura tara raliul-dakar-peru2

Din cauza acestor probleme, exista chiar posibilitatea ca Raliul Dakar sa revina in Africa in viitorul apropiat.

Raliul Dakar din 2019 va incepe la 6 ianuarie in capitala statului Peru, Lima, si se va termina pe 17 ianuarie, de asemenea la Lima.

Inscrierile au inceput deja, iar directorul Raliului Dakar, Etienne Lavigne, avertizeaza ca etapele vor fi mult mai dure si tehnice, avand in vedere ca cel putin 70% din etapele speciale vor fi in dune de nisip.

Din 2019 vom avea parte si de o mica modificare la categoriile masini si camioane. Daca participatii la aceste categorii sunt fortati sa se retraga in prima saptamana a competitiei, se pot odihni, regrupa si reveni incepand cu cea de-a doua saptamana. Totusi, nu vor mai puncta in clasamentul general, ci intr-o categorie speciala a lor.

Raliul Dakar se va desfasura, in premiera, intr-o singura tara raliul-dakar-peru11979 e anul in care s-a disputat pentru prima oara Raliul Dakar, iar din 2009 se desfasoara pe continentul sud-american.

In 2018, Raliul Dakar a avut urmatorii castigatori:

Matthias Walkner (motociclete)
Ignacio Casale (ATV/Quad-uri)
Carlos Sainz (masini)
Eduard Nikolaev (camioane)
Reinaldo Varela (UTV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.