Valentino Rossi spune ca motorizarile dezvoltate de Yamaha si testate in ultimele zile la Valencia si Jerez nu vor fi suficient de bune pentru ajuta constructorul sa lupte pentru victorii.

Abia al 17-lea in prima zi de teste post-sezon de la Jerez, pilotul italian a avut probleme din cauza unei defectiuni mecanice si a spus ca a avut probleme si in a mentine ritmul cursei.

Yamaha a pregatit doua motorizari pentru sezonul urmator, dar Rossi e de parere ca niciunul „nu aduce imbunatatirea de care avem nevoie”.

„Problema e ca, din punctul meu de vedere, n-am facut niciun pas inainte. Am avut parte de aceleasi probleme ca in sezonul tocmai incheiat. In clasament sunt in spate deoarece am avut o probleme atunci cand aveam anvelope noi. Dar in afara de asta, nu suntem foarte rapizi. Cei mai buni merg mai repede decat noi”, s-a plans Valentino Rossi, potrivit autosport.com.

„Nu cred ca problema e ce motor sa alege dintre cele doua, ci ca niciunul dintre ele nu aduc imbunatatirea de care avem nevoie”, a adaugat Rossi, care a mai dezvaluit si ca problemele cu care s-a confruntat sezonul acesta, inclusiv degradarea anvelopelor, nu au fost rezolvate.

Valentino Rossi trage un mare semnal de alarma dupa testele cu noile motorizari Yamaha valentino-rossi-jerez-1

Valentino Rossi a continuat cu avertismentele: „Cu noile anvelope suntem mai rapizi, Maverick e foarte rapid, de asemenea si Franco Morbidelli (pilotul de la SIC Yamaha – n.red.). Dar dupa cateva tururi, Ducati si Suzuki au un ritm mai bun. Yamaha trebuie sa inteleaga ca nu e suficient. Daca am concura maine, am fi pe locurile 5, 6, 7, poate 4 daca vor fi ceva accientate, dar nu ne vom lupta pentru victorie”.

Rossi considera ca Yamaha se afla intr-o situatia similara cu cea in care s-a regasit in sezonul 2017, cand s-a chinuit sa faca o motocicleta competitiva, dar a spus si ca e prea devreme pentru a prezice cum va fi sezonul 2019 in comparatie cu 2018.

Yamaha a inregistrat o singura victorie in sezonul 2018, tocmai in luna octombrie, cand Maverick Vinales a triumfat la Phillip Island.

Valentino Rossi trage un mare semnal de alarma dupa testele cu noile motorizari Yamaha valentino-rossi-jerez-2

Cei doi piloti Yamaha, Valentino Rossi si Maverick Vinales, au incheiat sezonul 2018 din MotoGP pe locurile 3, respectiv 4.

Vezi si: Valentino Rossi nu e multumit de motoarele Yamaha pentru 2019

Sursa foto: Facebook/Valentino Rossi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.