Valentino Rossi si-a prelungit contractul cu Yamana cu inca doi ani. Astfel, pilotul italian care luna trecuta a implinit 39 de ani va ramane in MotoGP cel putin pana la sfarsitul anului 2020!

Desi precedentul contract expira abia la finalul acestui an, cele doua parti negociau de ceva vreme prelungirea lui si joi au batut palma.

Daca isi va duce la bun sfarsit contractul, Valentino Rossi va deveni primul pilot dupa Colin Edwards care va concura in MotoGP trecut de varsta de 40 de ani.

„Doctorul”, care a strans 13 sezoane alaturi de Yamaha, spune ca „stiu ca va fi dificil si presupune un mare efort, dar sunt pregatit. A fi competitiv la 40 de ani nu e usor, insa nu duc lipsa de motivatie”.

„Cand mi-am prelungit contractul in 2016 m-am gandit ca poate fi ultimul meu angajament in MotoGP. La vremea respectiva am decis ca voi lua decizia in urmatorii doi ani. Iar in ultimele doua sezoane am ajuns la concluzia ca vreau in continuare sa fiu pilot in MotoGP, in special pe M1 meu”, a completat italianul.

Conform unor surse neoficiale, Valentino Rossi ar primi de la Yamaha un salariu anual de 10 milioane de dolari.

Valentino Rossi si-a prelungit contractul cu Yamaha valentino-rossi-2

Valentino Rossi il va avea ca partener pe Maverick Vinales in urmatoarele doua sezoane.

Pilotul nascut la Urbino are 7 titluri in MotoGP, patru dintre ele alaturi de Yamaha, si 89 de victorii, 56 dintre ele alaturi de constructorul japonez.

A mai concurat pentru Honda (2000-2003) si Ducati (2011-2012).

Cifrele lui Valentino Rossi in MotoGP:

305 starturi
89 victorii
191 podiumuri
54 pole positions
75 fastest laps
4933 puncte

Noul sezon din MotoGP va debuta duminica, cu etapa de pe circuitul Losail International Circuit, din Qatar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.