Sibiul va redeveni, peste o lună, capitala mondială a hard-enduro-ului. Printre cei mai cunoscuţi rideri care vor participa la cursa din Sibiu îi amintim pe: Jonny Walker, Graham Jarvis, Alfredo Gomez, Wade Young și Paul Bolton.

În funcţie de gradul de dificultate, vor exista patru tipuri de trasee: Iron, Bronze, Silver şi Gold. Deşi este cel mai dur traseu, cu porţiuni aproape imposibil de parcurs, la Gold s-au înscris şi câţiva rideri tineri. De la ediţia din acest an nu va lipsi Manuel Lettenbichler, nimeni altul decât fiul lui Andreas Lettenbichler, câştigătorul din 2009. Tânărul rider are şanse să termine în primii 10, mai ales că tatăl său a decis să nu participle la ediţia din acest an.

Un alt tânăr cu şanse mari de a obţine un rezultat pozitiv este Billy Bolt. Antrenat de managerul lui Jonny Walker, acesta a reuşit un debut fulminant în lumea enduro-ului extreme după ce a terminat pe locul cinci la Erzbergrodeo.

Mario Roman, fraţii Sergi şi Xavi Leon Sole, legende în trial şi debutanţi la Red Bull Romaniacs şi Alfredo Gomez se anunţă printer protagoniştii concursului de la Sibiu. De altfel, ultimul este unul din marii favoriţi la top trei, acesta terminând pe podium în ediţiile 2013 şi 2015.

Totuşi, marele favorit se anunţă a fi Jonny Walker care, în 2014, devenea cel mai tânăr câştigător al clasei Gold. De asemenea, acesta şi-a apărat cu succes titlul câştigat şi la ediţia de anul trecut. Cu patru tiluri la active, cel mai titrat concurent este Graham Jarvis, care este considerat “Regele Carpaţilor”. Emanuel Gyenes, singurul rider care a terminat toate cele 12 ediții desfășurate până în prezent, va concura la clasa Silver, sătmăreanul fiind mai focusat acum pe rally-raid decât pe hard-enduro.

Care sunt distanţele pe care riderii trebuie să le parcurgă

Clasa Gold

Procentajul estimat de finișeri 60-70%. Estimarea zilnică pentru cel mai rapid rider: 6h

Ziua 1 de off-road: 169km

Ziua 2 de off-road: 133km

Ziua 3 de off-road: 181km

Ziua 4 de off-road: 171km

Total: 654km

Clasa Silver

Procentajul estimat de finișeri 65-75%. Estimarea zilnică pentru cel mai rapid rider: 5h

Ziua 1 de off-road: 130km

Ziua 2 de off-road: 132km

Ziua 3 de off-road:161km

Ziua 4 de off-road: 166km

Total: 589km

Clasa Bronze

Procentajul estimat de finișeri 70-80%. Estimarea zilnică pentru cel mai rapid rider: 5h

Ziua 1 de off-road: 128km

Ziua 2 de off-road: 122km

Ziua 3 de off-road: 138km

Ziua 4 de off-road: 137km

Total: 525km

Clasa Iron

Procentajul estimat de finișeri 80-90%. Estimarea zilnică pentru cel mai rapid rider: 4,5h

Ziua 1 de off-road: 112km

Ziua 2 de off-road: 100km

Ziua 3 de off-road: 116km

Ziua 4 de off-road: 126km

Total: 454km

Sponsorul principal al Ediţiei din acest an a Red Bull Romaniacs este Liqui Moly, acesta fiind partenerul exclusive pentru uleiurile de motor, aditivi şi produsele de îngrijire a motocicletelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.