Cal Crutchlow a castigat duminica etapa din Argentina a MotoGP.

Cea de-a doua etapa a sezonului 2018 din MotoGP a fost una stranie, in care am avut parte de un start confuz din cauza ploii si o coliziune intre marii rivali Marc Marquez si Valentino Rossi.

Cum ploaia a inceput cand cursa urma sa inceapa, toti pilotii cu exceptia lui Jack Miller au intrat rapid la boxe pentru a modifica setarile motocicletelor pentru o pista uda.

Organizatorii au parut complet depasiti de situatie si au intarziat startul cursei din motive de siguranta. Cum Jack Miller a fost singurul pilot care nu si-a modificat motocicleta, pilotul Ducati Pramac a beneficiat de un avans la start de aproximativ 30 de metri!

MotoGP: Cal Crutchlow s-a impus in Argentina dupa o cursa nebuna start

Apoi, Marc Marquez a fost in centrul atentiei, fiind penalizat cu o trecere pe la boxe dupa o problema avuta la start.

In disperarea de a reveni la conducerea cursei, campionul din sezonul trecut a intrat in coliziune cu Aleix Espargaro, iar apoi cu Valentino Rossi, trimitandu-i pe amandoi in decor!

MotoGP: Cal Crutchlow s-a impus in Argentina dupa o cursa nebuna marquez-rossiIn consecinta, Marc Marquez, care a trecut linia de sosire pe locul 5, a fost penalizat cu 30 de secunde si aruncat pana pe locul 18!

Revenind la pozitiile fruntase, Cal Crutchlow a incheiat cursa cu timpul de 40.36.342, fiind urmat la doar 0.251 secunde de francezul Johann Zarco. Ultima pozitie de pe podium a fost ocupata de Alex Rins, la 2.501 secunde.

„A fost o cursa dificila. Ma asteptam sa termin primul sau al doilea, cu Marc Marquez. Nu mi-am asumant niciun risc, am stat departe de portiunile alunecoase. Sunt foarte multumit, iar motocicleta se comporta foarte bine”, a declarat Cal Crutchlow dupa terminarea cursei.

Rezultatele complete al Grand Prix-ului din Argentina:

MotoGP: Cal Crutchlow s-a impus in Argentina dupa o cursa nebuna rezultate

MotoGP: Cal Crutchlow s-a impus in Argentina dupa o cursa nebuna motogp1MotoGP: Cal Crutchlow s-a impus in Argentina dupa o cursa nebuna motogp2Cu succesul obtinut in Argentina, britanicul Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) a urcat pe prima pozitie in clasamentul general al pilotilor, cu 38 de puncte stranse in cele doua etape. Pozitia secunda e ocupata in prezent de Andrea Dovizioso (Ducati Team), cu 35 de puncte, iar francezul Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) se afla pe 3, cu 28 de puncte.

La Moto2 s-a impus Mattia Pasini (Kalex), urmat de Xavi Vierge (Kalex) si Miguel Oliveira (KTM).

In timp ce la Moto3 a triumfat italianul Marco Bezzecchi (KTM), urmat de Aron Canet (Honda) si Fabio Di Giannantonio (Honda).

Urmatoarea etapa din MotoGP e programata pe 22 aprilie, in Austin, Texas (SUA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.