La prima aparitie in calendarul MotoGP, Grand Prix-ul din Thailanda a fost votat drept cel mai bun eveniment al sezonului 2018 din Campionatul Mondial de Motociclism Viteza.

Peste 220.000 de oameni au fost pe Circuitul international Chang din Buriram pe durata celor trei zile ale Grand Prix-ului, reprezentand cea mai mare prezenta a sezonului.

Nu numai numarul spectatorilor a fost impresionant, ci si cursa in sine, Marc Marquez si Andrea Dovizioso luptandu-se pana in ultimul tur pentru victorie, iar Maverick Vinales si Valentino Rossi au fost si ei aproape.

Evenimentul a fost numit cel mai bun al sezonului de catre paddock-ul MotoGP, printr-o decizie comunicata Comisiei Grand Prix.

„Intreg paddock-ul MotoGP a fost dornic sa descopere modul in care va fi Grand Prix-ul thailandez, fiind nerabdatori sa ajungem acolo. In cele din urma suntem convinsi ca a fost cel mai bun Grand Prix al sezonului din mai multe aspecte – Ne asteptam sa fie bine, dar nu stiam ca se pot ridica la acest nivel”, a spus presedintele IRTA, Herve Poncharal.

„Totul a mers ca uns, angajamentul organizatorilor a fost fantastic si au rezolvat rapid orice problema aparuta in weekendul respectiv, incercand sa gaseasca solutii cat mai repede posibil. Multumea, oamenii… fiecare persoana implicata era fericia si zambea. De asemenea, sprijinul fanilor a fost incredibil, accesul la circuit a fost rapid si au demonstrat ca inteleg ce inseamna MotoGP, creand o zona comerciala aproape de paddock, oferind o expunere buna afacerii noastre, investitorilor, sponsorilor, echipelor si pilotilor nostri”, a mai spus acesta.

Carmelo Ezpeleta, CEO al Dorna Sports, a numit Buriram „un loc perfect pentru evenimente viitoare” si spune ca abia asteapta sa se intoarca in Thailanda.

Newin Chidchob, presedintele Circuitului International Chang, a acceptat cu mare onoare premiul: „In numele ambelor persoane din Buriram si Thailanda, suntem extrem de onorati sa primim acest premiu. Bineinteles ca in timpul pregatirii evenimentului ne-am lovit de nenumarate obtacole, dar depasindu-le am crescut si a dus la succesul acestui eveniment.

Grand Prix-ul Thailandei a avut loc pe 7 octombrie si a fost castigat de Marc Marquez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.