Dani Pedrosa si-a anuntat retragerea din activitate la sfarsitul acestui sezon.

Pilotul in varsta de 32 de ani paraseste Campionatul Mondial de motociclism viteza (MotoGP) dupa 18 ani, dintre care 12 i-a petrecut la clasa regina.

Considerat unul dintre cei mai experimentati si talentati piloti din MotoGP, Dani Pedrosa a luat aceasta decizie la putin timp dupa aparitia informatiei ca Repsol Honda nu-i va mai prelungi contractul care expira la finalul sezonului.

„Anul viitor nu voi concura in MotoGP, imi voi incheia cariera. E o decizie la care m-am gandit de ceva vreme si e una dificila, deoarece iubesc acest sport si am oportunitati de a continua. Simt insa ca nu mai concurez cu aceeasi intensitate ca inainte, iar acum am alte prioritati in viata. Ma simt norocos ca am avut aceasta oportunitate in viata. Am reusit mai mult decat ma asteptam si sunt foarte, foarte mandru de ce am facut in sport”, a declarat Pedrosa.

„Mi-am implinit visul de a deveni pilot. Vreau sa le multumesc tuturor sponsorilor mei si Honda, pentru ca mi-au dat aceasta opotunitate. De asemenea, vreau sa-i multumesc familiei, prietenilor si fanilor mei, care m-au ajutat in momentele dificile”, a adaugat acesta.

Dani Pedrosa si-a petrecut intreaga cariera la Repsol Honda, reusind sa castige trei titluri: unul la clasa 125 cc si doua la clasa 250 cc.

La clasa regina, spaniolul, macinat de accidentari de-a lungul carierei, a terminat in trei ocazii pe locul secund.

In acest sezon, insa, Dani Pedrosa a inceput promitator, dar s-a stins dupa cateva etape din cauza unei accidentari, iar Honda a anuntat in urma cu o luna ca-l va inlocui din sezonul urmator cu Jorge Lorenzo.

12 e locul ocupat de pilotul iberic in acest sezon al MotoGP, cu 41 de puncte acumulate dupa 8 curse disputate.

In cariera sa, Dani Pedrosa a obtinut 31 de victorii la clasa regina MotoGP, luand startul la 206 curse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.