Jorge Lorenzo continua sa-l invinovateasca pe Marc Marquez pentru incidentul din Grand Prix-ul de MotoGP de la Aragon.

Totusi, pilotul Ducati, care si-a dislocat degetul mare de la picior si a suferit o fractura a celui de-al doilea metatarsian de la piciorul drept ca urmare a accidentului, apreciaza ca rivalul sau a avut barbatia de a-l contacta.

Cu cateva zile inainte de Grand Prix-ul Thailandei, Jorge Lorenzo a vorbit din nou despre accidentul din primul tur la Aragon, in urma caruia s-a vazut nevoit sa abandoneze.

„Ceea ce voi spune va crea o polemica. Cred ca ar trebui sa vorbim despre Thailanda, nu despre ceea ce s-a intamplat acum doua saptamani. Dar mi-ati pus intrebarea si nu pot sa fiu nepoliticos si sa nu raspund. Ceea ce-am spus atunci, cred si acum. Consider ca accidentul putea fi evitat! N-am terminat cursa si nu sunt acum 100% din punct de vedere fizic din cauza actiunilor lui Marc, care, in optinia mea, a fost iresponsabil si imprudent”, a declarat Jorge Lorenzo.

„Chiar daca n-a vrut ca eu sa ies in decor, Marc a franat mult prea tarziu dupa ce a luat curba periculos, iar asta a dus la accidentul meu”, a adaugat pilotul iberic.

Dar Jorge Lorenzo, care din sezonul viitor va fi coechipier cu Marc Marquez la Honda, apreciaza gestul campionului in exercitiu de a-l contacta dupa evenimentele de la Aragon.

„M-a sunat in dimineata de dupa cursa. M-a intrebat cum sunt fizic si asta apreciez, pentru nu multi piloti ar fi facut asa ceva. Sper insa ca in viitor tot mai putini piloti sa sufere din cauza acestor actiuni, asa cum sufar eu acum”, a mai declarat sportivul in varsta de 31 de ani.

„Mie nu-mi spune aceleasi lucruri”

Rugat sa comenteze ultimele declaratii ale lui Jorge Lorenzo, Marc Marquez a spus: „Am vorbit cu el si mie nu-mi spune aceleasi lucruri, asa ca imi pasa mai mult de ceea ce mi-a transmis la telefon. Totul e ok”.

Chiar daca e considerat refacut, Jorge Lorenzo nu e inca sigur ca va participa la cursa de la Buriram.

„Sper sa ma sui in motocicleta si sa am destula putere si cat mai putine probleme pentru a fi capabil sa concurez”, a spus Lorenzo, care a adaugat: „Nu mai simt foarte bine atunci cand merg, asa ca ma astept la ceva durere. Dar doar maine voi vedea cu exactitate. Am probleme la doua degete de la picior”.

Grand Prix-ul de MotoGP al Thailandei va avea loc duminica, pe circuitul de la Buriram.

Sursa foto: autosport.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.