Jorge Lorenzo a lansat un atac dur la adresa rivalului sau din MotoGP, spaniolul Marc Marquez, cu care anul viitor va fi coechipier la Honda.

Fortat sa abandoneze inca dupa primul viraj al Grand Prix-ului de la Aragon, Jorge Lorenzo considera ca manevrele periculoase ale lui Marc Marquez i-au distrus cursa si piciorul!

Ca urmare a cazaturii, Jorge Lorenzo, pornit din pole position la Aragon, si-a dislocat degetul mare de la picior si a suferit o fractura a celui de-al doilea metatarsian de la piciorul drept.

Din cauza acestei accidentari, Jorge Lorenzo ar putea rata acum si cursa de peste doua saptamani din Thailanda.

„Din exterior, pare că am intrat prea rapid si prea larg in viraj, ca am inclinat prea mult motocicleta si de aceea am cazut”, si-a inceput discursul Jorge Lorenzo.

„Dar din ce-am trait, ce-am experimentat, am intrat normal si am luat virajul cum l-am luat in ultimii 7 ani aici la Aragon… L-am vazut pe Marc intrat pe interior, foarte agresiv si ca nu prinde virajul. De altfel, se si vede ca a ajuns pe partea vopsita in verde, din exterior. Iar cand m-a vazut, a incercat sa nu ma lase sa trec si am ramas fara optiuni”, a continuat acesta.

Apoi, pilotul in varsta de 31 de ani a rabufnit la adresa castigatorului de anul trecut: „In Misano am cazut din cauza mea, dar de aceasta data Marc mi-a distrus cursa, mi-a distrus piciorul, precum si posibilitatea sa castig curs si, de asemenea, sansa de-a participa la cursa din Thailanda”.

Jorge Lorenzo a tinut sa-l avertizeze pe Marc Marquez ca nu va mai permite ca asa ceva sa se intample: „Astept sa vina sa-mi ceara scuze si sa ma intrebe cum ma simt. Și, mai ales, sa nu pmi mai facă asa ceva! Altfel, voi fi obligat si eu sa reactionez si sa pilotez intr-un fel in care nu-mi place”.

In replica, Marc Marquez a comparat incidentul cu cel cu Dovizioso, petrecut in turul 14.

„N-am vazut caderea lui Lorenzo si nici n-am vazut ce-a spus. Am intrat cam rapid in primul viraj si alunecand, am iesit putin in afara, a fost ceva foarte similar cu momentul in care m-am atins cu Dovizioso. Asta e pericolul pe aceasta pista. Daca iesi putin in exterior, e foarte usor sa cazi. E un incident de cursa, dar cand intri pe partea aceea a circuitului, cu toata adrenalina de la start, trebuie sa ramai calm, sa nu accelerezi prea devreme”, s-a aparat Marquez.

Marc Marquez a castigat in cele din urma cursa de la Aragon.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.