Simone Tempestini ramane cu procentaj maxim dupa a doua etapa a intrecerii interne de raliuri. Si nu doar in ceea ce priveste victoriile, ci si succesele pe proba. Dupa ce si-a adjudecat toate specialele in Raliul Argesului, a repetat performanta si in Raliul Aradului.

Simone a inceput in forta prima zi. Inca dupa prima proba, de la Frumuseni, si-a asigurat un avantaj de 26,6 secunde in fata lui Porcisteanu. Iar la finalul zilei, dupa 4 speciale, intre care si Superspeciala din Arad, era la 1:15.70 de acesta. Locul 3 era ocupat de Sebastian Barbu, la prima aparitie cu o masina R5 pe macadam. Acesta a izbutit sa-l devanseze pe Marisca pe PS3, atunci cand campionul din 2017 a avut o pana. Mai mult, in fata lui Marisca se situa si Dan Girtofan.

Simone, fara rival, si in ziua a doua

Si in ziua secunda, Tempestini si Itu au izbutit o prestatie foarte buna. Iar la finalul raliului s-au impus cu un avans de 03:50,9. A fost a treia victorie la Arad pentru Tempestini, dupa reusitele din 2015 si 2016. El a devenit astfel cel mai de succes pilot din istoria acestei competitii care a ajuns la editia a 11-a. Mai mult, el are nu mai putin de 37 de probe speciale castigate de-a lungul celor 9 editii in care a participat.

Locul secund a fost ocupat de Dan Girtofan si Tudor Marza. Acestia au profitat de faptul ca in ziua secunda Porcisteanu si Dobre au inceput intr-un ritm mult prea safe. Dar si de faptul ca a fost penalizat cu 3 secunde pentru ca a atins o sicana pe PS1. Astfel, Porcisteanu n-a reusit decat locul 3, la 6 zecimi de Giri. El ramane insa pe locul doi al clasamentului general al CNRD.

Pentru familia Girtofan nu a fost motiv de bucurie doar locul 2 ocupat de fostul campion național. Si aceasta pentru ca locul intai in clasamentul RC2N i-a revenit fiului sau, Andrei, care l-a avut in dreapta pe Doru Vraja pe un Subaru Impreza N5. Adi Teslovan si Vajk Cseh si-au adjudecat doua locuri 1 la Arad, atat la RC3, cat si la doua roti motrice.

Tot doua succese si-au trecut in cont si Norbert si Francesca Maior. Acestia s-au impus la RC5 si in ierarhia Juniorilor. La RC4, ca si la Pitesti, victoria i-a revenit echipajului Mihnea Muresan – Marc Banca (Peugeot 208 R2). In fine, la Nat11 s-au impus Bogdan si Delia Nastase (Mitsubishi Lancer Evo), care s-au impus in 8 dintre cele 9 speciale.

Clasament raliu: Finale-FRAS

Sursa foto: Balazs Attila/Rally Photo Hunters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.