CNDC Betano a propus in finalul de saptamana runda cu numarul trei. „Am venit, am vazut, am invins!” Aceasta ar fi cea mai scurta descriere a runde contand pentru Campionatul National Digital de Circuit Betano.

Aflat la prima sa cursa in aceasta competitie, Oscar Williams a stralucit pe vechiul Nürburgring. Si a demonstrat – daca mai era nevoie – cat de serioase pot fi lucrurile chiar si intr-un simplu joc.

Gamerul britanic a devenit faimos dupa ce a trecut dintr-un simulator direct intr-un monopost de competitie fara sa fi avut tangente cu automobilismul. Si acum a castigat prima mansa dupa ce a plecat din pole position. Pentru ca in mansa secunda sa treaca linia de sosire pe pozitia a patra.

CALIFICARI

Protagonistii bataliei pentru primele locuri au fost surprinsi inca din calificari. Oscar Williams si-a trecut in cont primul pole position. El a avut un avantaj de aproape doua zecimi si jumatate fata de al doilea clasat, Claudiu Clima.

Batalia pentru cea de-a doua pozitie de pe prima linie s-a transformat intr-o afacere de familie decisa pe muchie de cutit. Florin Mergea a ratat sansa plecarii de pe prima linie pentru 9 miimi de secunda. Dar cu doua masini in primele trei pe grila de start, Zecarul eSports isi anunta pretentiile inca din debutul etapei.

Sergiu Nicolae s-a alaturat lui Florin Mergea pe linia a doua. In timp ce un alt nou venit – Lucas Motadel – s-a “strecurat” pe linia a treia in fata lui Bogdan Mutu. Top Ten-ul calificarilor a fost completat de Cristian Moisescu, Leo Borlovan, Mihai Suteanu si Maximilian Junger. Liderul campionatului – Dragos Simion – a terminat calificarile pe pozitia a 12-a.

MANSA I: Williams a defilat pana la finis

Soarta primei manse s-a decis inca de la start, cand Oscar Williams s-a instalat la conducere. El a ramas pe pozitie pana la trecerea liniei de sosire. Autor al celui mai rapid tur de pista, pilotul de la CRG Romania Racing a terminat cele 16 tururi de pista cu un avans 4,558 secunde fata de al doilea clasat.

Plecati de pe pozitiile a doua si respectiv a treia, Claudiu Clima si Florin Mergea au demonstrat ca nu se afla intamplator in cursa pentru titlu. Reprezentantii echipei Zecarul eSports au terminat cursa pe celelalte doua locuri de pe podium. Bogdan Mutu, Leo Borlovan si Sergiu Nicolae si-au disputat duelul pentru pozitia a patra. Primul dintre ei a avut castig de cauza.

Zona cea mai fierbinte a primei manse a fost reprezentata de batalia pentru lucurile 7, 8, 9 si 10. Cristian Moisescu, Dragos Simion, Lucas Motadel si Bogdan Moldovan au fost cei care au completat Top Ten-ul mansei.

MANSA II: Bogdan Moldovan, fara greseala

Mansa secunda a repetat povestea primului episod de pe Nürburgring. Bogdan Moldovan si-a fructificat avantajul plecarii din pole position. El a reusit sa devina cel de-al saselea castigator in tot atatea etape. Dar asemanarile se termina aici, batalia de pe pista fiind mult mai disputata in cea de-a doua cursa din Iadul Verde.

Inca o data, Dragos Simion a facut ceea ce stie sa faca cel mai bine si a terminat al doilea. El a terminat la mai putin de o jumatate de secunda de invingator. Semnatar al celui mai rapid tur in mansa secunda, Cristian Moisescu a completat podiumul de premiere.

Plecat din pozitia a zecea, Oscar Williams a atras toate privirile si lumea se intreba daca britanicul va reusi sa tulbure apele si in mansa secunda. Ei bine, desi a pierdut ceva timp pana sa treaca de Leo Borlovan, britanicul a avut o evolutie sigura si un final pe masura. Iar locul al patrulea ne scuteste de orice comentarii, britanicul reusind sa acumuleze nu mai putin de 37 puncte in operatiunea Nürburgring. O cifra record pentru primele trei etape din CNDC Betano!

TOP GENERAL CNDC Betano: Simion isi consolideaza pozitia, Mergea urca pe 2

Dupa aceasta etapa, Dragos Simion si-a consolidat pozitia de lider al clasamentului general din prima editie a CNDC Betano. Fostul pilot de karting si de anduranta are 79 de puncte dupa primele trei runde, fiind urmat in acest clasament de vicecampionul olimpic de la Rio, Florin Mergea, cu 67 de puncte.

Colegul lui Mergea de le Zecarul eSports, Claudiu Clima, este al treilea in topul CNDC Betano, cu 65 de puncte. Castigatorul mansei secunde, Bogdan Moldovan, a urcat pana pe 7 la general, avand acum 42 de puncte.

Comunicatul complet, alaturi de rezultate si clasamentele provizorii:Comunicat-CNDC-Etapa-03b

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.