CNDC Betano ne-a propus si runda a doua, desfasurata, virtual, pe Red Bull Ring. Incidente de cursa, depasiri la limita si rasturnarea ierarhiilor. Acestea ar fi principalele ingrediente care au garnisit etapa Campionatului National Digital de Circuit Betano.

Emanuel Gaczella si Lukas Hellmann si-au adjudecat victoria in cele doua manse, in timp ce Dragos Simion a preluat conducerea in clasamentul general. Clasat pe locul secund in prima mansa si pe pozitia a 11-a in cea de-a doua, Florin Mergea a confirmat evolutia buna din prima etapa. El a urcat pe locul al treilea in clasamentul general, fiind una dintre surprizele frumoase ale acestui debut de campionat.

CALIFICARI: Nume neasteptat pentru pole position

Cu un timp de 1:.30.067, Emanuel Gaczella a furnizat surpriza calificarilor. Si a reusit sa-si adjudece prima pozitie pe grila de start. Cea de-a doua pozitie de prima linie a grilei i-a revenit lui Claudiu Clima. Cel care, reamintim, era liderul competitiei dupa cele doua clasari pe podium in etapa precedenta.

Victor Taras si Lukas Hellmann erau pe linia a doua. Apoi, dupa ce a stabilit cel mai bun timp al precalificarilor, Florin Mergea si-a asigurat prima pozitie de pe linia a treia. Cu un avantaj de numai doua miimi de secunda fata de Mihai Dragan. Pilot care este castigatorul mansei secunde la Silverstone!

Top Ten-ul grilei de start a fost completat de Leo Borlovan, Bogdan Mutu, Dragos Simion si Maximilian Junger. Cristian Moisescu, pilotul care a deschis lista invingatorilor din CNDC Betano, urma sa plece in cursa de pe linia a sasea. Alaturi de el, coechipierul sau de la Virtual Racing Romania, Bogdan Moldovan.

MANSA I: Gaczella a confirmat evolutia din calificari

La start, Emanuel Gaczella si-a fructificat avantajul plecarii din pole position. A preluat conducerea si nu s-a mai uitat in spatele sau pana la trecerea liniei de sosire. Iar avantajul de peste opt secunde fata de cel mai apropiat rival ne scuteste de comentarii.

In spatele sau, batalia pentru primele locuri a fost mult mai disputata. Numarul mare de incidente este elocvent in sustinerea acestei afirmatii. Asa se face ca nume precum Claudiu Clima, Victor Taras, Lukas Hellmann, Mihai Dragan si Cirstian Moisescu au ajuns in cea de-a doua jumatate a clasamentului desi au plecat in grupul fruntas pe grila de start.

Chiar si in aceste conditii, spectacolul de pe pista a depasit asteptarile iar duelul pentru locul secund a fost unul de poveste. Si spun asta nu doar pentru ca Florin Mergea (Zecarul eSports) a reusit sa termine pe locul al doilea ci mai ales pentru faptul ca si-a adjudecat aceasta pozitie de pe podium gratie unui avantaj de o singura miime de secunda fata de Bogdan Mutu (RallyMax).

La debutul sau in CNDC Betano, Maximilian Junger a terminat pe pozitia a cincea, urmat de Florin Botea, Dragos Simion, Leo Borlovan, Akos Szabo, Aldrin Opran si Lukas Hellmann, ca sa-i amintim pe cei intrati in Top Ten.

MANSA II: Hellman invingator, Simion preia conducerea clasamentului general

Clauza de regulament prin care primii zece clasati din mansa intai ocupa – in ordine inversa – primele zece pozitii pe grila de start a mansei secunde l-a adus in pole position pe Lukas Hellmann. Intr-o maniera oarecum similara cu cea din prima cursa a weekendului, pilotul echipei Zecarul eSports avea sa-si fructifice avantajul si sa obtina prima sa victorie cu un avans de aproape cinci secunde fata de Leo Borlovan. Plecat din pozitia a cincea, Dragos Simion a reusit sa urce pe ultima treapta a podiumului de premiere, constanta pilotului de la Willi Motorsport fiind rasplatita cu propulsarea acestuia in fruntea clasamentului general.

Cu doua clasari pe pozitia a patra, Maximilian Junger a reusit sa adune pe Red Bull Ring un total de 26 de puncte, la fel ca si Lukas Hellmann, cei doi fiind performerii etapei. Incidentele au bulversat inca o data batalia de pe circuit, nu putini fiind cei care au avut de suferit de pe urma acestora.

Dragos Simion, noul lider CNDC Betano

Dragos Simion a preluat conducerea clasamentului general provizoriu al CNDC Betano. El a incheiat pe 6, respectiv 3, cele doua curse ale acestei runde.

Clasat in fiecare din cele doua manse pe pozitia a cincea, Florin Botea a cules roadele constantei si a urcat pe locul secund in clasamentul general. Top Ten-ul mansei secunde a fost completat de Robert Prepelita, Victor Taras, Aldrin Opran, Dan Dracea si Akos Szabo. Pe pozitia a 11-a, Florin Mergea a punctat si de aceasta data, constanta tenismenului fiind rasplatita cu situarea sa pe pozitia a treia in clasamentul general.

Etapa urmatoare este programata pe circuitul de la Nürburgring in ziua de 1 mai 2020, cursa principala urmand sa aiba loc de la ora 23:00, in direct pe Pro X.

Clasamente CNDC Betano

TOP 3 CALIFICARI:

1 #528 Emanuel Gaczella 1:30.067
2 #532 Claudiu Clima 1:30.166
3 #306 Victor Taras 1:30.178

TOP 3 MANSA 1:

1 #528 Emanuel Gaczella 30:16.658
2 #509 Florin Mergea + 8.138
3. #535 Bogdan Mutu + 8.139

Top 3 MANSA 2:

1. #307 Lukas Hellmann 30:15.724
2. #916 Leo Borlovan + 4.744
3. #541 Dragos Simion + 17.818

TOP 3 CLASAMENT GENERAL:

1. Dragos Simion 53p
2. Florin Botea 44p
3. Florin Mergea 41p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.