CNDC Betano a luat startul in weekendul trecut. Prima etapa a Campionatului National Digital de Circuit Betano a oferit spectacol. Unul garnisit cu toate ingredientele necesare succesului. Doi invingatori diferiti in cele doua manse si un lider, Claudiu Clima, care a pariat pe constanta.

CALIFICARI

In precalificari, Claudiu Clima si-a adjudecat cel mai bun timp. El a avut un avans de  23 de miimi de secunda fata de Emanuel Gaczella. Apoi si-a demonstrat potentialul si in calificarile de la Silverstone. Si si-a adjudecat primul pole position din CNDC Betano cu un avans confortabil.

El a fost mai rapid peste trei zecimi de secunda fata de al doilea clasat, Cristian Moisescu. Cel mai bine plasat pilot de pe linia a doua a grilei – Leo Borlovan – si-a adjudecat cel de-al treilea timp, la fel ca si in precalificari.

Alaturi de el s-a pozitionat Bogdan Moldovan.  Pozitiile urmatoare de pe grila de start au fost ocupate de Florin Botea, Alex Manitiu, Valantin Boldur, Bogdan Mutu, Mihai Dragan si Alex Mirea. Ultimul a fost si singurul pilot din categoria “Racers” care a reusit sa intre in Top Ten-ul calificarilor.

Clasat pe pozitia a 14-a, Florin Mergea a obtinut un rezultat care ne-arata ca se descurca si pe asfaltul circuitelor virtuale. Cu Emil Nestor, Sergiu Itu si Raul Badiu pe locurile 23, 24 si respectiv 26, pilotii din campionatele FRAS si-au asigurat prezenta in cursa inaugurala a sezonului digital.

MANSA I: Moisescu s-a impus clar

Cu o prima linie ocupata de Claudiu Clima si Cristian Moisescu, duelul dintre echipele Zecarul eSports si Virtual Racing Romania avea sa acapareze atentia inca din start. Cristian Moisescu avea sa-si etaleze rapid iscusinta intr-ale pilotajului virtual. A trecut la conducere si avea sa termine primul.

Moisescu a avut un avans de peste 7,5 secunde avans fata de al doilea clasat – Bogdan Mutu. Plecat din pole position, Claudiu Clima si-a adjudecat pozitia a treia.

Mult mai interesant s-a dovedit duelul pentru pozitia a patra. Alex Manitiu a terminat in fata lui Dragos Simion si a lui Florin Mergea. Cei trei s-au situat intr-un ecart de numai 1,336 secunde. Cu nu mai putin de opt locuri castigate fata de pozitia de pe grila, Mergea a fost pe lista remarcatilor din prima mansa. Top tenul a fost completat de Florin Botean, Mihai Dragan, Mihai Rusu si Alex Mirea.

MANSA II: Ghinionul lui Mirea i-a adus victoria lui Dragan

Cu o grila in care primii zece clasati din mansa intâi urmau sa plece in ordine inversa, spectacolul mansei secunde promitea sa fie putin mai incitant. Alex Mirea (44) a condus a doua cursa clar a doua cursa. Insa tehnologia l-a tradat pe pilotul din Campionatul National de Viteza in Coasta.

Plecat din pole position, Alex Mirea a preluat rapid controlul cursei. Si a lasat impresia ca va inclina balanta mansei secunde in favoarea categoriei “racers”. Dar n-a fost sa fie. Si, paradoxal, avea sa fie oprit de o problema legata de natura virtuala a cursei. Mai exact, intreruperea conexiunii. Care l-a obligat sa priveasca finalul doar din ipostaza de telespectator.

Mihai Dragan, plecat din pozitia a treia a grilei, s-a impus in mansa secunda. Dar lista remarcatilor trebuie completata si cu ceilalti doi piloti de pe podium. Este vorba despre Dragos Simion si Claudiu Clima. Piloti plecati de pe pozitiile a sasea si respectiv a opta. Top Ten-ul mansei secunde a fost completat de Florin Botea, Bogdan Moldovan, Mihai Rusu, Florin Mergea, Valentin Boldur, Dan Dracea si Mihnea Georgescu.

CNDC Betano: Claudiu Clima, lider dupa etapa 1 CNDC-Betano_2-1024x576

Claudiu Clima, primul lider al campionatului

Clasarea pe pozitia a treia in fiecare dintre cele doua manse l-a adus pe Claudiu Clima in pozitia de lider al CNDC Betano. Pilotul echipei Zecarul eSports are un avans de un avans de 7 puncte fata de Mihai Dragan si Dragos Simion. Cristian Moisescu este al patrulea, cu un deficit de 9 puncte.

Etapa urmatoare a campionatului este programata vineri, 24 aprilie, de la ora 23:00, pe circuitul Red-Bull Ring, in direct pe Pro X.

Comunicatul complet, care conține inclusiv clasamentele: Comunicat-03 CNDC Betano

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.