Claudiu Barbu și Marius Lupu nu au mai putut lua startul în a șaptea etapă a Dakar 2021 din pricina unor probleme tehnice. Competiția  care se desfășoară în Arabia Saudită este în săptămâna finală. Cei doi ar putea reintra de marți pe traseul de concurs, la Dakar Experience. Însă șansa să mai avanseze în clasament este nulă.

După ce au ajuns cu bine la jumătatea faimoasei competiții de anduranță, cei doi sportivi români au plecat duminică spre cele două etape maraton. Cursa lor a fost oprită însă pe etapa de legătură de 240 de kilometri. „A apărut o fisură la rampă, care arunca benzina sub presiune. Nu am avut cum să o remediem în timp util pentru a lua startul. Am peticit noi cât am putut, am mai mers 60 de kilometri cu full gaz. Dar a cedat din nou și ne-am oprit. Ne expirase și timpul de start pe proba specială”, a povestit pilotul Claudiu Barbu.

Sunt optimiști

Claudiu și Marius, campioni naționali la rally raid, ar putea reveni în cursă de la etapa a noua.Însă numai pentru a puncta în runda stagională. „Cei doi băieți ai noștri de la tehnic fac imposibilul pentru ca RZR-ul să fie gata marți dimineață. Astfel încât să luăm startul pe PS9. Au făcut minuni până acum la Dakar, suntem optimiști că marți vom fi pe probă”, a mai spus Claudiu.

Faptul că nu a participat la cele două etape, a șaptea și a opta, a adus echipajului tricolor câte 66 de ore de penalizare pe zi. „Practic, singurul obiectiv mai rămâne acela de a ajunge la finiș. Noi am fi vrut să fim la start de azi, dar fiind două etape legate, nu s-a putut. Tot ce mai contează acum este să ajungem totuși la final, folosindu-ne jokerul”, a conchis pilotul de la Transcarpatic Rally Team.

Înaintea momentului care l-a scos din competiție, echipajul tricolor se afla pe locul 40 la SSV și pe locul 47 în topul general al mașinilor ușoare de la Raliul Dakar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here