Calendarul CNR 2021, în formula sa provizorie, ne oferă o mulțime de surprize plăcute. Menite a ne face să așteptăm ca iarna să treacă extrem de repede. Și, de ce nu, să sperăm că efectele Covid-19 nu vor mai afecta, precum în acest an, întrecerile.

Sigur, din punctul de vedere organizatoric, s-a demonstrat deja, lucrurile pot funcționa chiar și în condiții de distanțare. Însă pot apărea surprize neplăcute legate de restricții locale. Sau legate de imposibilitatea unor concurenți de a lua startul din motive medicale. Astfel că, desigur, cazul ideal ar fi acela în care ne-am întoarce la normalitate. Fie ea și alta decât o știam înainte de apariția virusului.

Campionat Național de Raliuri pe Asfalt, o premieră

În 2021 vom avea parte de o premieră. Astfel, a fost creat Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt. O competiție care va avea în calendar 6 runde ale căror probe speciale se vor derula pe această suprafață.

Este vorba despre întrecerile din Bucovina, Harghita, Brașov, Cluj, Argeș și Baia Mare. Etapele cu coeficient 0,6 vor avea parte de maxim 80 kilometri de probă specială.

Care sunt noutățile

Încă din lista de mai sus, cu siguranță, fanii raliurilor au descoperit deja un nume nou. Este vorba despre Raliul Bucovinei. Se știe, organizatorul, XS Motor Sport, își propusese o întrecere încă din 2020, însă aceasta nu a mai avut loc.

Avem însă parte și de alte noutăți. Raliul Zăpezii – Covasna, competiție care a devenit o constantă în ultimii ani, își face acum loc în calendarul CNR. Apoi este vorba despre Raliul Munteniei, în cazul căruia există deja dată în calendar. Rămâne de stabilit organizatorul și, la ideea acestuia, locul de desfășurare.

În plus, revine Raliul Maramureșului, un nume cu tradiție în campionat. Și care a fost inclusiv în postura de etapă internațională ca Raliul României. Zona și-a făcut deja, în 2020, revenirea în calendar la viteză în coastă, iar acum o face și la raliuri.

Apoi Brașovul revine în campionat în martie, ca primă rundă pe suprafețele clasice. Organizatorul competiției de la Cluj se modifică, CS Savu Racing preluând ștafeta de la  Napoca Rally Academy. În timp ce Raliul Aradului, care nu s-a mai derulat în 2020 din pricina pandemiei, dispare din calendar.

Punctele contează în 7 dintre cele 11 etape

Echipajele prezente la start vor puncta în 7 dintre cele 11 runde. Astfel, în calculul pentru clasamentele generale urmează să fie luate în calcul rundele cu coeficient 1,2. Apoi una dintre cele de coeficient 1 pe asfalt – în calendar sunt două – și două dintre cele 3 pe macadam. În fine, dintre cele 3 de coeficient 0,6 va conta una.

Calendarul CNR 2021 are 11 etape și multe surprize! Calendar-CNR-2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.