Bogdan Marisca a obtinut prima sa victorie stagionala, castigand Raliul Iasului chiar in ultima proba speciala. Liderul campionatului, Simone Tempestini, a abandonat dupa o iesire in decor. Una marcata de mai multe tonouri. Abandonul sau a relansat lupta pentru titlu in Campionatul National de Raliuri Betano, Dan Girtofan apropiindu-se la numai un punct.

Tempestini, abandon pe penultima proba

A patra etapa a sezonului a parut o simpla afacere pentru Tempestini si Sergiu Itu (Skoda Fabia R5). Cei doi au fost cei mai rapizi in primele 4 probe speciale din totalul de 6. In cea de-a cincea, a doua trecere pe Cioca Boca, chiar aproape de final, Tempestini a pierdut insa controlul masinii intr-un viraj si s-a rasturnat. Masina a luat foc instant, insa voluntarii de pe traseu au rezolvat rapid situatia, iar cei doi au iesit teferi si nevatamati.

La numai cateva secunde dupa, Adrian Raspopa, care devenea noul lider, a pierdut controlul in acelasi viraj. A fost la un pas sa aiba parte si el de o rasturnare. Insa a reusit sa redreseze masina si a ajuns pana la finalul probei. Acolo a constatat insa ca radiatorul s-a spart in timpul impactului cu solului. Astfel ca nu a mai putut lua startul in ultima proba speciala, care i-ar fi putut aduce primul succes la general din cariera.

Marisca, prima victorie din 2020

De aceasta situatie a profitat echipajul de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marisca/Sebastian Itu. Pe 3 inaintea PS5, acestia au preluat conducerea in clasament dupa cele doua abandonuri. Si au bifat atat primul lor succes in 2020, dar si cel dintai din cariera la Iasi.

„Cred ca este cea mai amara victorie pe care am avut-o, nu prea ma pot bucura de ea. Meritam podiumul si atat. Gandul imi este la Simone si Sergiu, dar si la ceilalti colegi ai nostri care s-au oprit”, a spus Bogdan Marisca, citat de FRAS.ro, imediat dupa ce a ajuns la finis.

Pe locul secund in clasamentul general s-a clasat Dan Girtofan, cel care si-a sarbatorit ziua de nastere chiar in prima zi a Raliului Iasului. Cu Tudor Marza in dreapta, Giri a continuat traditia din acest sezon. Aceasta dupa ce si in primele 3 runde a bifat tot pozitia a doua.

Tempestini – Girtofan, distanta de un punct

Dupa Raliul Iasului, Tempestini ramane lider cu 135 de puncte. Girtofan s-a apropiat la numai un singur punct. Astfel ca lupta pentru titlu ramane deschisa inaintea celor doua etape finale. Acestea se vor desfasura la Cluj Napoca si Arad.

Pe un Peugeot 208 R2, Norbert Maior a reusit primul sau podium din cariera, la Iasi. In echipaj cu sora sa mai mica, Francesca, Norbert este pe 3 si in clasamentul general FIA. El a acumulat un total de 103 puncte. Fratii Maior s-au impus si la doua roti motrice, dar si la clasa RC4.

In ceea ce priveste competitiile monomarca, echipajul Cristian Sugar si-a adjudecat victoria la Cupa Dacia in Raliul Iasului. In timp ce Danut Budai a bifat al patrulea succes consecutiv in Cupa Swift. Budai s-a impus si la Juniori, iar la Debutanti a castigat sibianul Paul Popa.

In Campionatul National de Rally 2, Emanuel Resiga a castigat Raliul Iasului, fiind urmat de Cristian Albut si Alexandru Cornea.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Betano va fi Transilvania Rally, in perioada 25-26 septembrie.

Clasamente finale Raliul Iasului: ClasaFinRoGeneralFin

Clasamente echipe: Clasament-echipe-FIN

Foto: Szabó Attila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.