4V Rally Raid Constanta se va se va desfasura in perioada 25-28 iulie. Intrecerea conteaza ca a doua etapa a campionatului national de profil, dar si in Campionatul East European Tout Terrain Series. Revenim astazi cu mai multe detalii pentru sportivii de la categoria Discovery.

Categoria Discovery se adreseaza incepatorilor. Sportivi care iau contact pentru prima data cu acest gen de competitie sau cei ce doresc sa simta adrenalina unei curse de rally raid. Aceasta grupa are rol de promovare a acestui frumos sport, intr-un cadru organizat. In plus, concurentii beneficiaza de supravegherea, indrumarea si asistenta directa a personalului specializat.

La aceasta grupa se poate inscrie orice vehicul de teren. Fie ca este vorba despre auto, SSV, moto, quad. Conditia este ca acesta sa fie intr-o stare tehnica adecvata (anvelope corespunzatoare, fara defectiuni tehnice, apt de deplasarea pe teren variat). Starea fiecarui vehicul va fi verificata de catre personalul autorizat al competitiei, intrarea in cursa facandu-se numai dupa acordul acestora.

Grupa Discovery va avea startul la distanta de o ora fata de grupele Profi si Promo. Concurentii vor avea de parcurs doar 200 km in fiecare din cele 2 zile de concurs. In plus,  va exista o limita de viteza. Mentionam ca, din motive de siguranta, grupa Discovery nu se va intersecta cu grupa Profi sau Promo.

Modul de pregatire special

Special pentru grupa Discovery se va organiza in data de 25 iulie un modul de pregatire si informare. Acesta este inclus in taxa de inscriere pentru 4V Rally Raid Constanta. Tot in taxa de inscriere sunt incluse balizele de urmarire si butoanele de panica. Acestea vor fi montate pe orice vehicul participant la cursa.

Pe intreaga durata a cursei, punctul de monitorizare si control va urmari online, in timp real, unde se afla fiecare concurent. Va monitoriza daca este in deplasare, daca respecta traseul si viteza, etc. In cazul in care concurentii au o defectiune pe parcurs au la indemana butonul de panica. Imediat o echipa Rescue va pleca catre punctul in care se afla.

Echipele Rescue sunt dispuse din 50 in 50 de km pe traseul cursei. Ele acopera 25 de km in stanga punctului in care se afla si 25 km in dreapta. In acest fel, cea mai indepartata echipa Rescue fata de un concurent, se poate afla la maxim 25 de km. De asemenea, daca se observa pe monitoare o stationare mai mult de 5 minute a unui concurent, acesta va fi contactat imediat. In cazul in care concurentul nu raspunde, o echipa Rescue pleaca catre punctul de stationare.

Orice concurent care prin conduita si actiunile sale se pune voit in pericol sau pune in pericol ceilalti participanti la cursa, va fi eliminat imediat. Aceste detalii, dar nu numai, se vor regasi si in regulamentul general al cursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.