4V Rally Raid Constanta se va desfasura in perioada 25-28 iulie. Intrecerea conteaza ca a doua etapa a campionatului national de profil, dar si in Campionatul East European Tout Terrain Series.

4V Rally Raid reprezinta o competitie in care sunt indispensabile abilitatile pilotului de a stapani un bolid, mentinandu-l in parametrii functionali pana la linia de finish. Dar este nevoie, deopotriva, si de iscusinta navigatorului de a respecta cu fidelitate indicatiile road-book-ului. Conteaza evident si rezistenta masinii, indeplinirea simultana a acestor factori fiind esentiala pentru terminarea cursei.

Trei grupe principale

Cele 3 grupe principale ale cursei sunt PROFI, PROMO si DISCOVERY.

PROFI– se adreseaza pilotilor profesionisti licentiati. Vehiculele participante la aceasta grupa trebuie sa fie echipate conform regulamentului EETTS – FIA privind siguranta. De asemenea, aptitudinile si pregatirea pilotilor trebuie sa fie la un nivel ridicat. In cadrul acestei grupe nu exista limita de viteza, iar distanta de parcurs este cea de 300 km pentru fiecare din cele 2 zile de concurs. Grupa Profi este cea care va pleca prima la start.

PROMO– se adreseaza celor care au mai participat la competitii de acest gen. In cazul lor insa pregatirea tehnica a vehiculelor sau abilitatile de pilotaj nu ating standardul cerut la grupa Profi. Distanta de parcurs pentru aceasta grupa va fi tot de 300 km pentru fiecare zi de concurs, dar cu limitare de viteza. Grupa Promo va pleca la start imediat dupa grupa Profi.

Discovery, competitia incepatorilor

DISCOVERY se adreseaza incepatorilor, celor care iau contact pentru prima data cu acest gen de competitie. Dar si celor care doresc sa simta adrenalina unei curse de rally raid. Aceasta grupa are rol de promovare a acestui frumos sport, intr-un cadru organizat, supravegheat, sub indrumarea si asistenta directa a personalului specializat.

La aceasta grupa se poate inscrie orice vehicul de teren auto, ssv, moto, quad cu conditia ca acesta sa fie intr-o stare tehnica adecvata. Ceea ce inseamna anvelope corespunzatoare, fara defectiuni tehnice, apt de deplasarea pe teren variat. Starea fiecarui vehicul va fi verificata de catre personalul autorizat al competitiei, intrarea in cursa facandu-se numai dupa acordul acestora.

Grupa Discovery va avea startul la distanta de o ora fata de grupele Profi si Promo, vor avea de parcurs doar 200 km in fiecare din cele 2 zile de concurs. Bineinteles va exista o limita de viteza. Mentionam ca, din motive de siguranta, grupa Discovery nu se va intersecta cu grupa Profi sau Promo. Special pentru grupa Discovery se va organiza in data de 25 iulie un modul de pregatire si informare Discovery care este inclus in taxa de inscriere.

Mai multe detalii despre intrecerile 4V Rally Raid Constanta, dar si despre categoria Discovery, in zilele urmatoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.