Star Wars tocmai ne va oferi un nou episod, The Rise of Skywalker. Iar premiera are parte si de o surpriza, o nava spatiala de poveste.

Designerii de la Porsche AG și Lucasfilm Ltd. și-au unit forțele pentru a dezvolta o nava care reunește ADN-ul de design al celor doua marci. Proiectul s-a derulat pe perioada a doua luni in studiourile din Weissach și San Francisco. Iar acum conceptul este gata. Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter va fi prezentată ca un model detaliat, cu o lungime de 1,5 metri (5 picioare) la premiera filmului.

Model integrat in lumea filmului

„Proiectarea navei spatiale este armonios integrata in lumea filmelor Star Wars. Si demonstreaza in acelasi timp analogii clare cu stilul si proportiile caracteristice Porsche”. Declaratia ii apartine lui Michael Mauer, Vicepresedinte Style Porsche la Porsche AG.

„Forma de baza a cabinei, care se alungeste spre spate si topografia distinctiva de la linia cockpit-ului la turbine, stabilesc paralele vizuale cu designul emblematic al 911 si Taycan. Silueta foarte compacta confera dinamism si agilitate, plasând un accent deosebit asupra caracteristicilor de design Porsche mentionate.”

„Aceasta colaborare este o oportunitate uimitoare de a imbina estetica designului Porsche si Star Wars. Am considerat ca este o provocare creativa extrem de motivanta”, spune Doug Chiang. Acesta detine functia de Vicepresedinte si Director executiv al departamentului de creatie Lucasfilm. „Este minunat sa putem combina Star Wars cu stilul Porsche. Si a rezultat o nava spatiala emblematica, noua, care ar putea exista fie pe Pamant, fie in universul cinematografic.”

Dimensiune noua

Cerintele legale impun anumite restrictii asupra creativitatii in procesul de design clasic, pentru un automobil de serie. Acest proiect a deschis insa o dimensiune cu totul noua a libertatii. In acelasi timp, echipa Style Porsche s-a confruntat cu provocari noi, deoarece crearea unui design pur virtual este, de asemenea, solicitanta.

Pe ecran, nava spatiala este vazuta doar in doua dimensiuni, in timp ce vehiculele clasice de serie apar fizic, in trei dimensiuni. In plus, navele spatiale apar de obicei in mod dinamic in film si sunt vizibile doar pentru o clipa. Asadar designul trebuie sa creeze o impresie puternica si sa poata fi recunoscut imediat.

Caracteristicile stilului Porsche

O privire mai atenta asupra detaliilor dezvaluie o serie de caracteristici recunoscute ale stilului de design Porsche. Partea frontala aminteste de asa-numitele „perdele de aer” (guri de aer) care, impreuna cu farurile, creaza o singura entitate vizuala pentru Taycan. Pe langa luminile de zi in patru puncte, tipice Porsche, avem si asa-numitele „blastere”. Adica tevile armelor de atac frontale, care sunt amplasate in fata.

Grila din spate cu clapete si semnalizatorul de franare integrat a fost inspirata de generatia actuala 911. In timp ce sectiunea din spate a navei spatiale poarta bara luminoasa specifica marcii. Criteriile de proiectare Porsche au fost aplicate si la interior: instrumentele din cabina sunt aliniate clar cu axa soferului. Iar pozitia joasa a scaunului este o reminiscenta a ergonomiei sportive din Porsche 918 Spyder.

Principiu respectat

Per total, designul respecta un principiu de baza caracteristic marcii. Astfel, toate elementele de pe exterior au o functie clara, elementele care aveau doar valoare estetica fiind, in mare parte, eliminate.

„Proiectul nostru de colaborare cu Star Wars se potriveste perfect cu lansarea Taycan. Echipele de proiectare au adus lumile diferite ale Porsche si Star Wars laolalta, pentru a face un cadou cu totul special fanilor celor doua marci ”, spune Kjell Gruner, Directorul de marketing Porsche.

Porsche va prezenta, de asemenea, noul Taycan la premiera de gala din Los Angeles. Imagini speciale din culise care prezinta modul in care nava spatiala a fost realizata sunt acum disponibile online pe site-ul www.TheDesignerAlliance.com, care a fost produs in parteneriat cu WIRED Brand Lab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.