viitoarea generatie Macan

Viitoarea generatie a modelului Macan va fi produsa ca model electric. Asa a decis  Consiliul de Supervizare al Porsche AG.

Acesta va fi primul SUV compact complet electric de la Porsche si va iesi de pe linia de productie la inceputul urmatorului deceniu. Dezvoltarea reprezinta o extindere a gamei Porsche in domeniul electromobilitatii. Taycan – prima masina sport exclusiv electrica de la Porsche – va fi lansata pe piata la sfarsitul anului 2019. Ulterior este prevazut sa apara Taycan Cross Turismo.

„Electromobilitatea si Porsche se potrivesc perfect; nu doar pentru ca ambele reprezinta o abordare de inalta eficienta, ci mai ales datorita caracterului lor sportiv”, a declarat Oliver Blume, presedintele Consiliului de Administratie al Porsche AG.

Investitii masive in mobilitatea electrica

„Pana in 2022, vom investi peste sase miliarde de euro in mobilitatea electrica. In plus, pana in 2025, 50% dintre toate vehiculele noi Porsche ar putea fi electrice. Cu toate acestea, in urmatorii zece ani ne vom concentra pe o combinatie de motoare compusa din motoare pe benzina optimizate, modele hibride plug-in si masini sport pur electrice”.

Decizia de a produce urmatoarea generatie de Macan in fabrica din Leipzig a fost luata la inceputul lunii iulie a anului trecut. Iar facilitatile de acolo ofera posibilitatea de a produce modele electrice.

La fel ca Taycan, SUV-ul compact beneficiaza de tehnologia de 800 de volti. In plus, se bazeaza pe arhitectura Porsche PPE (Premium Platform Electric) dezvoltata in colaborare cu Audi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.