Tesla merge mai departe către momentul lansării modelului Cybertruck. Iar CEO-ul Elon Musk a menționat recent că acesta va suferi „mici schimbări” pentru a îmbunătăți designul pickup-ului all-electric.

Deocamdată nu există și detalii concrete. Sau schițe. Însă Elon Musk a scris pe Twitter, pe 1 noiembrie, că Tesla va publica imagini ale designului nou revizuit al lui Cybertruck în circa o lună. Iar pe baza declarațiilor anterioare ale lui Musk, după lansarea proiectului, în urmă cu un an, se pare că noul design ar putea fi chiar mai interesant decât cel inițial.

Tesla schimbă Cybertruck, cum a promis Musk Tesla-1

REVIZUIRI DE DIMENSIUNE

Fără înoială, Tesla Cybertruck, în varianta proiectului inițial, atrage atenția prin dimensiunile sale masive. Lucru remarcat cu prilejul prezentării online. Însă, poate mai mult decât atât, de către cei care au văzut prototipul în testele pe strada.

Acest lucru nu este însă un minus. Cu atât mai puțin pe o piață precum cea din Statele Unite. Căci, se știe, americanii iubesc truck-urile de mari dimensiuni. S-a pus astfel doar problema vizavi de capacitatea de a-l parca. În spații special amenajate, garaje rezidențiale, dar și pe străzi înguste.

Tesla a oferit un răspuns prin intermediul unei aplicații de realitate augmentată. Și a arătat că Cybertruck este gândit pentru a avea acces la un garaj cu dimensiuni normale. Evident, pe piașa americană. Musk a mers însă mai departe. Și a anunțat câteva ajustări. Un inch pentru lățime și șase plus în ceea ce privește lungimea. Astfel încât Tesla Cybertruck să nu le creeze probleme nici potențialilor clienți din Europa și Asia.

REVIZUIRI PENTRU CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE TRANSPORT

Musk a făcut aluzie, în plus, la schimbări ale modelului Tesla Cybertruck menite să crească și capacitatea de a transporta obiecte mari. Una dintre acestea vizează cabina. Care ar urma să fie prevăzută cu o ușă/fereastră. Astfel încât obiectele lungi să intre în cabină pe bancheta spate rabatată.

Ei bine, există chiar și varianta de a oferi o soluție flexibilă. Care să ofere, în varianta maximă, o arie superioară, necesară în construcții. Iar în cea standard, dimensiuni pentru posesorii de Tesla Cybertruck care folosesc mașina pentru transport cu o frecvență mai mică.

CARACTERISTICI UNICE DE SIGURANȚĂ

Fără îndoială, Tesla Sentry Mode este una dintre cele mai interesante opțiuni montate pe o mașină. Există însă și alte idei. Musk a vorbit despre un sistem de protecție cu electroșocuri care să fie standard pe Tesla Cybertruck. Sigur, mulți au luat totul ca pe o exagerare. Sau o glumă. Însă utilizarea armelor cu electroșocuri în scop de auto-apărare, inclusiv împotriva spărgătorilor, este legală în 49 din 50 de state americane. Așa că ar putea proteja și mașina de hoți.

Așadar, ținând cont de multitudinea de idei ale lui Musk, desigur, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură precizările oficiale. Cu atât mai mult cu cât acum Tesla Cybertruck nu mai este un proiect de viitor pe termen mediu. Mai este doar un an până la lansarea sa în producție. Astfel că orice detaliu va avea șanse să fie unul final. Fără să însemne că nu vom mai avea și surprize la momentul lansării oficiale sau al startului comercializării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.