Rivian R1T, modelul pick-up al start-up-ului american, urmeaza sa fie comercializat incepand cu anul urmator. Si va beneficia de o tehnologie speciala. Lucru valabil si in cazul SUV-ului produs de Rivian.

Ei bine, de Craciun, compania le-a facut o surpriza viitorilor clienti. Le-a prezentat in mod oficial functia Quad-Motor Tank Turn. Aceasta fusese deja facuta publica pe internet, insa, la cererea companiei, filmul a fost retras. Acum a venit insa filmul oficial. Promovat pe toate canalele de socializare.

Tesla Cybertruck pusa la colt

Tehnologia Quad-Motor Tank Turn permite automobilului sa se intoarca la 180 de grade in fractiuni de secunda, miscare similara pe care o poate face un vehicul cu senile, un tanc de exemplu. Ea a fost patentata de Rivian (exista si o alta denumire inregistrata, Tank Steer) si nu este disponibila nici pe mult-asteptatul Tesla Cybertruck.

Functia este proiectata pentru a fi folosita in deplasarea pe drumurile murdare si pline de pietris. Pentru a putea implementa aceasta tehnologie este nevoie de patru motoare electrice pe fiecare roata. Pentru comparatie, Tesla Cybertruck va avea doar trei motoare.

In plus, Rivian R1T vine si cu o alta functie. Modelele pick-up se pot incarca reciproc, iar pentru acest lucru sunt echipate din uzina cu un acumulator suplimentar. O solutie care a fost si ea brevetata si este considerata un mod de marire a autonomiei la nevoie. Ca si o alta solutie inregistrata, cea a bateriilor auxiliare care pot fi instalate si scoase din bena.

Cadou de Craciun, o noua finantare

Altfel, Craciunul le-a adus celor de la Rivian o noua finantare. Este vorba despre suma de 1,3 miliarde dolari. Care au fost oferiti de compania de investitii T. Rowe Price si partial de la fondul de investitii BlackRock, gigantul online Amazon si producatorul auto Ford.

Alte investitii in 2019

  • Februarie:  700 de milioane de dolari de la Amazon
  • Aprilie: Ford Motor Company a investit 500 de milioane de dolari si partile au anuntat ca vor colabora pentru dezvoltarea de modele electrice pe platforma tip skateboard dezvoltata de Rivian.
  •  

    Septembrie: Cox Automotive a oferit 350 de milioane de dolari plus servicii de colaborare in logistica si servicii. In plus, Rivian a anuntat colaborarea cu Amazon la dezvoltarea unei autoutilitare electrice special conceputa pentru livrari. Deja au fost comandate 100.000 de exemplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.