Primul Cupra dezvoltat 100% de sub-brandul SEAT este un crossover. El se numeste Formentor si urmeaza sa apara la Salonul Auto de la Geneva. Alegerea nu este intamplatoare. Aici a fost lansat in urma cu un an Cupra.

Primul Cupra 100% este un crossover: Formentor CUPRA-2
Un crossover coupe

Conceptul este cel al unui crossover coupe. Stilistic vorbind, avem de-a face cu o zona frontala cu influente amintind de SUV-ul SEAT Tarraco. In plus, avem si elemente pe care le cunoastem deja de la SEAT 20V20. Da, prototipul prezentat tot in Elvetia, acum patru ani.

Plin de caracter si sofisticat, asa caracterizeaza cei de la Cupra modelul. Si afirma ca el se va remarca si prin faptul ca va inspira, prin toti porii, calitate. In ceea ce priveste dimensiunile, nu avem inca date. Insa, potrivit primelor informatii, el este plasat sub Ateca.

Scaune sport imbracate in piele, accesorii din carbon si ecran central de 10 inch. Puls un instrumentar digital. Acestea sunt principalele atribute ale interiorului.

Primul Cupra 100% este un crossover: Formentor CUPRA-9Propulsie eco

Potrivit oficialilor marcii, propulsia este oferita de un sistem plug-in hybrid de 245 CP. Valoare care ne spune ca ar putea fi identic cu cel lansat pe Skoda Vision RS. Acela miza pe un propulsor 1.5 litri pe benzina, de 150 CP, si un motor electric de 102 CP.

In cazul respectiv, acumulatorul de 13 kWh, oferea o autonomie de pana la 70 km. Acum, oficialii de la Cupra promit ca vor oferi suficienta energie pentru a parcurge pana la 50 km (WLTP).

Prim an cu rezultate

Primul an al sub-brand-ului a fost unul cu rezultate. S-au comercializat 14.400 de unitati, cu 40% mai multe decat in anul precedent. Dupa lansarea lui Cupra Ateca, planurile prevad o dublare a vanzarilor in 3-5 ani.

„Succesul actual arata ca brand-ul nostru are popularitate. Am depasit deja asteptarile si ne dorim sa consolidam aceasta pozitie”, spune Wayne Griffiths, CEO al Cupra.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.