SEAT merge pe ideea de mobilitate urbana. Si iata ca spaniolii propun un nou produs, un scuter electric care se va comercializa incepand cu 2020.

eScooter, autonomie de 100 km

“Mobilitatea eficienta este una dintre marile provocari in contextul dezvoltarii constante a marilor orase. Si, iata, ne propunem sa contribuim prin lansarea primului scuter electric din istoria brandului,” a declarat Luca de Meo, presedintele Seat.

eScooter are un design compact bazat pe forme geometrice stilizate. El beneficiaza de un motor de 7 kW care produce 15 CP, astfel ca reprezinta echivalentul electric al unei motociclete cu motor de 125 cc. Dar, la nivel de cuplu de varf instantaneu, cu 240 Nm, este superior acestora. Potrivit informatiilor oficiale, viteza maxima urmeaza sa fie de 100 km/h. In ceea ce priveste accleratia, are nevoie de 3,8 secunde de la 0 la 50 km/h.

SEAR nu a dezvaluit detalii despre baterie. A precizat insa ca se poate incarca acasa sau la statiile publice. Si ca ofera o autonomie de 115 km si un cost de 0,70 euro pentu 100 km parcursi.

Predecesori

eScooter nu este primul produs al celor de la SEAT. Inca de anul trecut a prezentat o trotineta electrica. Una care a ajuns acum la a doua generatie. e-Kickscooter propune acum autonomie de pana la 65 km, doua sisteme de frana independente si o baterie cu capacitate mai mare.

SEAT eScooter, inca un pas pentru mobilitate urbana SEAT-Minimo-1024x653Si sa nu uitam ca am avut deja parte de Minimo, conceptul de cvadriciclu electric cu autonomie de 100 de kilometri. Un vehicul cu o lungime de 2.5 metri si o latime de 1.24 metri, astfel ca ocupa numai 3,1 metri patrati, de doua ori ai putin decat o masina conventionala.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.