CUPRA nu lipseste la Salonul Auto de la Frankfurt si vine alaturi de SEAT la eveniment. Si o face cu o noutate: Tavascan. Este vorba despre modelul prezentat prin teasere in ultima vreme. Un SUV electric al carui nume provine de la o localitate catalana.

Evident, este vorba despre un SUV de performanta. Pentru ca aceasta a fost sinonima mereu cu CUPRA. Iar acum vine la pachet cu electrificarea. A probat-o cu Formentor, un crossover electric, tot in acest an, iar acum, iata, cu Tavascan Concept.

De ce un SUV electric?

Decizia de a pregati un SUV electric este justificata, spun cei de la CUPRA. Si aduc in sprijinul afirmatiei faptul ca piata urmeaza sa creasca intr-un ritm de macar 15 procente anual. Cel putin asa sustin toti analistii. Iar CUPRA vrea sa fie in joc inca de la inceput.

Ce inseamna inca de la inceput, greu de spus. Insa anuntand deja ca pregateste un model de serie, probabil ca nu mai tarziu de 2022. Cu atat mai mult cu cat marca este intr-o ofensiva majora. Dovada si contractul semnat recent cu FC Barcelona, despre care v-am vorbit.

„Musculos” si eficient

Tavascan este un SUV cu „muschi”, care inspira dinamism, nu doar eficienta. Remarcam in partea frontala logo-ul luminatsi prizele de aer. Acestea au un dublu scop. Directioneaza curentii de aer peste caroserie si racesc setul de acumulatori. Si jantele de 22 de inch au fost optimizate aerodinamic.

Caroseria include o multime de elemente din fibra de carbon si este vopsita intr-o nuanta metalica. Posteriorul incorporeaza in difuzor cu forme agresive, iar stopurile LED sunt conectate prin intermediul logoului CUPRA. Si acesta este iluminat.

Confort si tehnologie la interior

Interiorul ofera patru locuri pentru pasageri. S-a pus accent pe confort, dar si pe stil. Dovada ca nu lipsesc pielea, fibra de carbon si Alcantara, iluminare ambientala. Iar scaunele cu design sportiv sunt cu tapiterie cu elemente 3D.

Plansa de bord „plutitoare” are drept elemente centrale un panou de bord digital de 12.3 inch si ecranul tactil al sistemului multimedia de 13 inch. Li se adauga deflectoare de aer foarte stilate si multa fibra de carbon. Consola centrala, din acelasi material, contine doar comenzi pentru transmisie.

Interessant este faptul ca ecranul mai mare din centrul bordului se poate deplasa spre pasagerul din dreapta atunci cand este necesar. Alte ecrane sunt integrate in spatarele scaunelor fata.

Foloseste platforma MEB si are tractiune integrala

Evident, Tavascan Concept foloseste platforma MEB a grupului Volkswagen. Logic in conditiile in care SEAT face parte din grup, iar CUPRA este un sub-brand al acesteia. SUV-ul va beneficia de doua motoare electrice, cate unul pe fiecare punte, astfel ca va beneficia de tractiune integrala.

Oficialii marcii vorbesc despre o acceleratie 0-100 km/h in 6,5 secunde. In ceea ce priveste bateria, vorbim despre o capacitate de 77 kWh. Autonomia anuntata este de pana la 450 km WLTP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.