CUPRA, divizia de performanta a celor de la SEAT, incepe ofensiva. La capitolul modele avem crossover-ul PHEV Formentor in varianta de serie si un SUV electric Tavascan. Si sunt doar vestile deja anuntate pentru 2020 si startul lui 2021.

Compania a crescut, a reusit sa vanda 24.700 de autoturisme in 2019, iar acum trece la o noua etapa. A semnat un parteneriat cu FC Barcelona, iar portarul acesteia, ter Stegen, este ambasadorul marcii. A inaugurat un nou sediu, in Martorell, iar acum este gata sa prezinte noile modele.

Formentor, in serie

Modelul crossover CUPRA Formentor a fost prezentat sub forma de concept anul trecut. Inca de-atunci a fost anuntat ca va deveni model de serie. Iar cateva luni mai tarziu deja apareau primele fotografii cu prototipuri supuse testelor. Acum, dupa anuntul oficial, facut public cu prilejul lansarii noului SEAT Leon, avem detalii si despre lansare.

CUPRA Formentor urmeaza sa fie prezentat pe 3 martie, la Salonul Auto de la Geneva. Comercializarea sa va demara in trimestrul trei al acestui an. Tehnic vorbind va prelua, se spune, sistemul PHEV de la CUPRA Leon eHybrid. Si vorbim despre propulsor 1.4 pe benzina cu 150 CP si 250 Nm si motor electric de 115 CP. Per total, un sistem care ofera 245 CP si 400 Nm. Bateria are 13 kWh si o autonomie fuul-electric de 60 km (WLTP).

Va urma SUV-ul electric Tavascan, anul viitor. Atunci cand CUPRA va debuta si in ETCR, campionatul de turisme cu motoare electrice.

Sediu tip paddock

Cealalta noutate este, asa cum spuneam, noul sediu al marcii, inaugurat la Martorell, langa Barcelona. Da, in aceeasi localitate in care gasim si marca „mama”, Seat. O cladire in stil paddock care poate gazdui birouri si spatii speciale pentru 200 de persoane. Si care a primit un nume care o defineste: „CUPRA Garage”.

Constructia a costat 5,3 milioane de euro si ocupa o suprafata de 2.400 de metri patrati. E structurata pe doua planuri si va gazdui serviciile de vanzari, marketing, achizitii si financiar – contabilitate. Situat intr-un spatiu de 10.500 metri patrati, e dotat cu o terasa si amplu „patio”. Spatii care urmeaza sa fie folosite pentru evenimente si prezentarea de noi modele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.