R1T este primul vehicul electric al celor de la Rivian, iar compania spune ca acest model e capabl sa raspunda cerintelor internet pentru camioanele de tip pick-up.

Rivian R1T are 4 motoare electrice, cate unul pentru fiecare roata, producand in total aproximativ 750 de cai putere.

Dezvaluit in premiera la Salonul Auto de la Los Angeles, Rivian R1T va fi comercializat cu trei pachete de baterii, de 180 kWh, 135 kWh si 105 kWh. Cel mai mare pachet de baterii va oferi o autonomie de 480 de kilometri, in timp ce cel mai mic va avea un range de 370 kilometri.

Pickup-ul electric Rivian R1T, dezvaluit la Los Angeles rivian-r1t-prezentare

Toate variantele vehiculului pick-up R1T vor avea o viteza maxima de 200 km /h si vor face sprintul de la 0 la 100 km/h in putin mai mult de 5 secunde. De asemenea, R1T va avea o capacitate de tractare de aproape 5.000 kg.

La interior, Rivian R1T va beneficia de un display cu touchscreen de 15.6 inchi, impreuna cu o consola de instrumete de 12.3 inchi si un ecran tactil de 6.8 inchi pentru pasagerii din spate. Printre alte dotari regasim LIDAR, radar, ultrasonic si GPS de inalta precizie.

Pickup-ul electric Rivian R1T, dezvaluit la Los Angeles rivian-r1t-interior

Rivian va oferi, de asemenea, actualizari de tip „over-the-air” in viitor, ceea ce ar putea face SUV-ul capabil de condus autonom la nivelul 3. Garda la sol va fi de 360 mm, in timp ce unghiurile de apropiere si departare vor fi de 34 de grade, respecitv 30 de grade.

Rivian Automotive anunta ca va incepe sa produca comercial modelul R1T in 2020, dar a inceput deja sa accepte comenzi de pre-rezervare pentru o suma de 1.000 de dolari.

Pickup-ul electric Rivian R1T, dezvaluit la Los Angeles rivian-r1t-spate

Infiintata in anul 2009, Rivian este o companie de tehnologie auto care dezvolta produse si servicii legate de transportul durabil. Compania a fost fondata ca Mainstream Motors, dar si-a schimbat numele in Avera Automotive, pentru a deveni Rivian in 2011.

Compania avea 160 de angajati in luna august a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.